Dona atinge pragul de 300 de farmacii în România

Farmaciile Dona, unul dintre cele mai mari lanţuri de farmacii din piaţa românească, a inaugurat recent, în sistem de franciză, cea de-a 300-a farmacie, la Iaşi. Până la finalul anului 2017, reprezentanţii companiei au în plan depăşirea pragului de 350 farmacii atât prin dezvoltare organică, cât şi prin parteneriate în sistem de franciză.

Farmacia Dona cu numărul 300 funcţionează în cadrul unui parteneriat în sistem de franciză, agreat cu proprietarul lanţului de farmacii Medikon – Baby Farm, pentru cinci din cele şase farmacii pe care acesta le deţine în Iaşi.

Cea de-a 300-a farmacie Dona, recent inaugurată la Iaşi, este una dintre cele 16 unități partenere în sistemul de franciză Dona, lansat anul trecut. Celelalte 15 sunt situate în oraşele Bucureşti, Roşiorii de Vede, Alexandria, Brăila şi Iaşi. Programul de extindere prin francizare va fi continuat pe parcursul următorilor doi ani.

Partenerii Dona au acces la un sistem integrat pe verticală (cu activităţi în achiziţii, distribuţie en-gros, marketing ş.a.), sub condiţia respectării stricte a regulilor care au stat la baza dezvoltării mărcii „Farmacia Dona”. Concret, partenerii primesc acces la: apartenenţa la un brand mediatizat constant, capabil să crească real traficul de pacienţi în farmacie, proceduri de lucru eficiente şi automatizate, programe de evaluare şi dezvoltare continuă pentru farmacişti şi asistenţi, condiţii comerciale avantajoase, activităţi de marketing şi merchandising negociate profesionist cu producătorii de medicamente şi suplimente alimentare, suport pentru eficientizarea activităţii și consultanță de management. În schimb, fiecare partener va contribui cu o valoare proporţională din cifra de afaceri la cheltuielile de promovare a brandului „Farmacia Dona”, şi ale altor acţiuni de marketing şi de achiziţii implementate, cu scopul asigurării unor preţuri avantajoase pentru pacienţi.

Marca “Farmacia Dona” reuneşte 300 de farmacii deţinute de nouă companii antreprenoriale cu capital privat românesc, a căror cifră de afaceri a fost de 966 milioane lei la finele lui 2016. 1.200 de farmacişti şi 900 de asistenţi de farmacie lucrează în farmaciile Dona din toată ţara, a declarat Eugen Banciu, preşedintele grupului Dona. Farmaciile Dona au peste 2,6 milioane de pacienţi lunar.