Dominika Kovacs este noul Country Head al companiei bio-farmaceutice Takeda Romania. Cu peste 20 de ani de experiență în management în sectorul farmaceutic, Dominika Kovacs se alătură echipei din România după ce anterior a ocupat aceeași poziție în Portugalia pentru un an.

Înainte de numirea în poziția de lider al companiei Takeda România, Dominika a fost VP and Head of R&D Transformation Office, unde a fost responsabilă de reorganizarea departamentului de cercetare & dezvoltare (R&D). De-a lungul parcursului său profesional, Dominika a mai lucrat în America de Nord, Asia și Europa pentru companii farmaceutice precum GSK, Novartis Vaccines, Amgen și Johnson&Johnson. Ea a ocupat diferite poziții, de la Head of Global Technical Development Franchise la Director of Business Performance sau Director of Research Operations, având o concentrare deosebită și o pasiune continuă pentru domeniul R&D în sectorul farmaceutic.

Dominika preia funcția de Country Head din România în contextul în care compania japoneză a finalizat la sfârșitul anului trecut achiziția companiei farmaceutice irlandeze Shire. Cu o experiență extinsă în integrarea de portofolii și având în vedere că prezența sa în executivul Novartis Vaccines a coincis cu achiziția diviziei de către GlaxoSmithKline, Dominika a avut un rol major în asigurarea continuității activelor din portofoliu în timpul procesului de integrare.

Dominika Kovacs spune: “Sunt încântată să preiau acest nou rol în România într-un moment în care activitatea companiei Takeda în România este în dezvoltare. În acest context, obiectivul meu este acela de a duce mai departe istoria remarcabilă a companiei Takeda și de a dezvolta organizația pentru a contribui decisiv la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților din România. Dorința noastră este să fim un partener activ pe termen lung pentru toți cei care sunt parte a sistemului de sănătate (ex. autorități publice, asociații de pacienți, comunitatea medicală, lumea academică etc.) și să facem disponibile către pacienții din România terapiile noastre invatoare și personalizate de ultimă generație care salvează vieți și îmbunătățesc calitatea vieții.”