Două treimi dintre românii cu copii care lucrează de acasă nu ar dori să se întoarcă la birou şi spun că au reuşit să se adapteze situaţiei, se arată într-un sondaj realizat de compania de recrutare BestJobs.

„Dacă în urmă cu un an, aproape jumătate dintre angajaţii care lucrau de acasă, împreună cu copiii, declarau că au dificultăţi în a-şi organiza eficient sarcinile de serviciu pe fondul întreruperilor şi atenţiei necesare îngrijirii copiilor, în acest an 61% dintre angajaţii părinţi care lucrează de acasă spun că s-au adaptat şi chiar pot să-şi desfăşoare bine activitatea în acest mod. În plus, 67% dintre cei care au răspuns unui sondaj pe platforma de recrutare BestJobs nu s-ar întoarce la birou şi 72% consideră că acum reuşesc să menţină mai bine echilibrul între viaţa de familie şi cea de la job”, se arată în comunicat.

La mai bine de un an de când lucrează de la distanţă, angajaţii care au copii spun că s-au adaptat condiţiilor de muncă şi reuşesc să îşi organizeze bine timpul între activităţile de serviciu şi cele cu familia. Totuşi, un sfert dintre cei care au răspuns sondajului declară că se simt obosiţi după acest efort prelungit de organizare, în timp ce 13% simt că în programul lor ar mai fi loc de îmbunătăţiri.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlobalHRManager.ro