Peste 15.500 de întreprinderi mici şi mijlocii au aplicat de la începutul lui 2021 pe platforma imminvest.ro, valoarea garanţiilor acordate reprezentând 37% din totalul planului alocat pentru acest an, potrivit ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare.

,,Peste 15.500 de IMM-uri au aplicat pe platforma imminvest.ro de la începutul acestui an. În primele 69 de zile de la operaţionalizarea programului IMM INVEST, IMM-urile participante au beneficiat de un număr de 6.290 de credite, aferente valorii totale de finanţare de 5,2 miliarde de lei. Valoarea garanţiilor acordate până în prezent însumează 4,3 miliarde de lei şi reprezintă 37% din totalul plafonului alocat pentru anul 2021”, a scris ministrul  pe pagina de socializare.

IMM Invest România este destinat susţinerii mediului antreprenorial, facilitând accesul IMM-urilor la finanţare, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiţii sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM în numele şi contul statului român, prin Ministerul Finanţelor Publice.

Plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate pentru anul 2021 în cadrul IMM INVEST este de 14 miliarde de lei. AGERPRES