Bolt, una dintre cele mai performante platforme europene de mobilitate, și-a extins divizia de software development din România cu 25% și plănuiește o creștere a echipei cu încă 30-40% pentru anul viitor.

Specialiștii din România dezvoltă soluții, funcționalități ale platformei și aplicații și servicii noi pentru toate subsidiarele europene Bolt, iar anul acesta au fost implicați în proiectele de lansare a serviciilor de livrare de mâncare și de închiriere a trotinetelor electrice în mai multe orașe de pe continent.

„În prezent, suntem 50 de colegi în divizie – jumătate lucrează la sistemele de hărți geografice necesare aplicației de mobilitate, iar cealaltă jumătate lucrează la aplicația Bolt Food”, a declarat Horia Coman, șeful diviziei de software development Bolt. ”Condițiile sociale și de piață ne-au impulsionat anul acesta să lansăm servicii noi în multe țări europene, echipa noastră a susținut tehnologic toate aceste lansări, în multe cazuri în timp record, iar în continuare lucrăm la menținerea platformelor și adăugarea de noi caracteristici.”

La nivel european, divizia de software a Bolt a lucrat la integrarea cu marile rețele de magazine (pentru serviciile de livrare de alimente) și la crearea suportului tehnologic pentru plăți cash, acolo unde acelea erau importante.

În România, lansarea Bolt Food a presupus integrarea rapidă a sute de parteneri din HoReCa și a mers mai mult pe plățile cu cardul, dată fiind obișnuința de plată deja creată și nivelul de confort și de siguranță sporit pe care îl asigură acest tip de plată atât pentru client, cât și pentru curieri.

Pe segmentul de ride-hailing, Bolt a creat un sistem de hărți intern, care a permis completarea hărților existente cu repere și străzi lipsă. Toate aceste lansări și proiecte mari au fost însoțite, în subsidiar, de numeroase alte caracteristici și funcționalități adăugate platformei, toate menite să contribuie la stabilitatea și utilitatea acesteia.