Directorul general FAN Courier nu exclude o listare a firmei la bursă

Directorul general FAN Courier nu exclude o listare a firmei la bursă

Felix Pătrăşcanu, directorul general al firmei de curierat FAN Courier, nu exclude o listare a companiei sale la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„Banii băltesc, s-a discutat aici despre o mulţime de posibilităţi de a găsi bani în piaţă pentru noi proiecte antreprenoriale. Nu asta e problema. Idei trebuie să fie pentru că bani sunt, prin private equity, BVB să nu mai spunem… Văd nişte lucruri fulminante care se întâmplă pe (piaţa) AeRO. (…) Vorbesc cu Mihai Marcu de la MedLife, un alt exemplu extraordinar despre ce lucruri interesante s-au întâmplat la el în companie… Imaginea pe care ţi-o creează (bursa) şi aici domnul Radu Hanga a explicat foarte clar în ce cadru te ridici sau ce publicitate îţi faci în momentul în care ajungi acolo. Nu exclud faptul că şi noi ne gândim la lucrul acesta, dar mai avem foarte mult de construit şi mai avem foarte mult de pus la punct lucrurile de genul acesta”, a spus Felix Pătrăşcanu în cadrul conferinţei BURSA „Antreprenoriat fără gen”.

FAN Courier este deţinută de Pătrăşcanu împreună cu antreprenorii Adrian şi Neculai Mihai. Compania analizează posibilitatea unei listări la BVB încă din 2019, însă punctul avansat al ciclului de business de la momentul respectiv şi instabilitatea politică de după OUG114/2018 i-a făcut pe deţinători să amâne o potenţială listare.

Pătrăşcanu a mai afirmat că compania s-a a angajat circa 1.000 de oameni în 2020, în contextul pandemiei şi exploziei comerţului online. În decembrie, FAN Courier estima că va încheia anul 2020 cu o cifră de afaceri de 205 milioane de euro, mai mare cu peste 22% faţă de anul anterior. În 2018, compania a avut afaceri de 140 de milioane de euro.