Consiliul director al Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și-a ales un nou președinte. Mihai Bordeanu, director general al producătorului autohton de vehicule Automobile Dacia va ocupa această funcție până în 2023.

Întrunit în ședință extraordinara pe 4 iunie 2021, consiliul director ACAROM a desemnat noul președinte al asociației, dar și doi vicepreședinți. Astfel, pe lângă Mihai Bordeanu, din conducerea Asociației mai fac parte Josephine Payne – director general Ford România și Silviu Badea – director general Grupul Industrial de Componente (GIC) Pitești, ambii cu funcția de vicepreședinte.

De asemenea, din consiliul director mai fac parte începând din această vară Bogdan Cocian – dgirector eneral ELBA Timișoara, Sorin Poteraș – director general Schaeffler România, Dumitru Radu – director general Ronera Rubber, Gabriel Sicoe – director afaceri publice Renault Grup România, Nicolae Movileanu – director general Delta Invest Mioveni, Radu Caraivan – director general Componente Auto Topoloveni, Dumitru Chirleșan – rector al Universității din Pitești și Adrian Sandu – secretar general ACAROM.

Mihai Bordeanu, noul președinte al Asociației, a menționat că „este o onoare și o responsabilitate pentru mine să fiu desemnat președinte al ACAROM. În această perioadă de schimbări importante în sectorul auto îmi doresc ca ACAROM, asociația reprezentativă a industriei auto din România, să fie vectorul de dezvoltare al sectorului auto național. Decarbonizarea producției de vehicule și componente auto, dezvoltarea educației duale și creșterea gradului de cooperare cu universitățile tehnice, dezvoltarea infrastructurii – rutiere, feroviare, de alimentare a vehiculelor electrificate -, atragerea de noi investiții în acest sector, vor reprezenta prioritățile noastre în perioada următoare”.

Mihai Bordeanu are o experienţă de 22 de ani în marketing, comerţ şi business în companii cu profil auto şi FMCG. În 2006 s-a alăturat echipei Toyota în România unde a ocupat, pe rând, funcţiile de director de marketing, director comercial şi director al mărcii Lexus pentru divizia Balcani.

În 2010 a preluat funcţia de director de marketing în cadrul Renault Commercial Roumanie pentru mărcile Dacia şi Renault. Din 2014 a fost director de marketing al grupului Renault pentru pieţele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru şi Malta („North Territory”), iar din 2016, director de marketing pentru regiunea Eurasia. Din septembrie 2019 a fost numit Vicepreșdinte Marketing Dacia, pentru ca, din 1 ianuarie 2021, el să fie numit Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe preluând de la 1 februarie și poziția de Country Head Romania.

Mihai Bordeanu a absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi a urmat programe de management general în organizaţii de profil precum London Business School şi CEDEP (INSEAD). Incepand cu 1 ianuarie 2021, a fost numit în funcţia de Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe şi Country Head Romania, din 1 februarie.

ACAROM este asociaţia reprezentativă la nivel naţional a industriei auto din România, recunoscută cu statut de utilitate publică prin HG 410/2020. ACAROM reunește aproximativ 170 de companii din sectorul auto printre care și cei doi constructori de autoturisme locali, Dacia şi Ford România.

Conform ACAROM, firmele sale membre generează o cifră de afaceri de peste 14 miliarde de euro şi asigură peste 113.000 locuri de muncă. Totodată, acestea generează circa 21% din exportul total al României. ACAROM este membru asociat al ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile).