Grupul Digi lansează, în premieră în România, Fiberlink 10 G, cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică, care va fi disponibil până la sfârşitul anului în tot Bucureştiul, informează compania.
„Prin introducerea acestui serviciu inovator pe piaţă, compania devine primul operator din România care oferă un produs care atinge 10 Gbps şi marchează, în acest fel, evoluţia către o nouă etapă de dezvoltare. Serviciul de internet de mare viteză Fiberlink 10 Gbps va fi pus la dispoziţia clienţilor companiei în trei etape. Astfel, în prima etapă, vor beneficia de avantajele acestui produs clienţii care locuiesc în zone din sectorul 1 din Bucureşti (disponibile pe site), urmând ca în luna decembrie serviciul să fie oferit la nivelul întregii capitale. Din 2022, abonamentul Fiberlink 10 G va putea fi contractat în toate reşedinţele de judeţ, începând cu: Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Timişoara”, se arată în comunicatul citat.
Preţul lunar al unui abonament Fiberlink 10 G este 50 lei (TVA inclus), iar pentru serviciul Fiberlink 2.5 G este 45 lei (TVA inclus). Începând de joi, clienţii existenţi, care sunt incluşi în prima etapă, pot lansa pre-comenzi sau pot solicita upgrade la pachetul existent.
„România este inclusă, începând de astăzi, în categoria statelor în care funcţionează noua generaţie a serviciilor digitale, datorită tehnologiei internetului prin fibră optică Fiberlink 10 G. Este o iniţiativă curajoasă a companiei noastre, prin care dorim să îmbunătăţim semnificativ experienţa clienţilor şi, sperăm noi, să facilităm accesul la internetul viitorului. Performanţa acestui serviciu este de 10 ori mai bună decât tehnologia 1 Gbps, pachet lansat de DIGI în urmă cu opt ani. Pentru acest progres le mulţumesc tuturor colegilor noştri care au demonstrat o implicare constantă, astfel încât DIGI să fie primul operator din România care pune la dispoziţia clienţilor săi cele mai bune servicii de comunicaţii, la cele mai ofertante şi accesibile preţuri de pe piaţă”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedintele DIGI | RCS & RDS.
Cu Fiberlink 10 G, clienţii pot experimenta în timp real avantajele internetului viitorului – viteză amplificată pentru mai multe dispozitive conectate simultan la reţeaua wireless, îmbunătăţirea experienţei lucrului de la distanţă şi a cursurilor online, conexiune superioară pentru pasionaţii de gaming şi acces instant la un conţinut video de foarte mare calitate.
Digi este operatorul de servicii de telecomunicaţii cu cea mai extinsă şi mai modernă reţea de fibră optică din ţară, acoperind, la finalul anului trecut, 7,7 milioane de locuinţe, 84% din totalul de gospodarii. Compania este liderul pieţei pe segmentul serviciilor de internet fix, cu 59% cotă de piaţă, la 31 decembrie 2020, conform Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). AGERPRES