Dezvoltatorul de software Fortech a câștigat în 2016 noi clienți pe piețele externe

Dezvoltatorul de software Fortech, controlat de antreprenorul Călin Văduva, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 20 milioane de euro, mai mult cu 9% faţă de anul anterior. Compania dezvoltă soluţii software la comană, preponderent pentru firme din străinătate care activează în industrii precum auto, comerţ electronic, telecom, media şi sănătate.

”În 2017 vom consolida, în continuare, pilonii care s-au dovedit că ne pot susţine pe un trend de evoluţie pozitivă, care ţin în primul rând de expertiza tehnologică şi de capacitatea de a furniza servicii software complete, acoperind întregul ciclu de viaţă al aplicaţiilor software. Adiţional, am dobândit experienţă solidă pe verticale de business din zona industriilor de automotive, retail, co­merţ electronic şi IT”, a spus Călin Văduva, fondatorul şi CEO-ul Fortech, citat de Ziarul Financiar.

Portofoliul de clienţi ai companiei numără 130 de companii din Europa şi SUA.  În primele nouă luni din 2016, dezvoltatorul software a câştigat 15 clienţi noi, majoritatea din SUA, reuşind pătrunderea pe noi pieţe, în special în Suedia, Olanda şi Israel.

Sediul central al Fortech se află la Cluj-Napoca, însă compania şi-a extins anul trecut prezenţa pe piaţa locală, deschizând birouri în Oradea şi la Iaşi. ”În 2016 am mai urcat o treaptă în scala de maturitate organizaţională, prin extinderea activităţii noastre în Oradea şi Iaşi, investiţiile ridicându-se la câteva sute de mii de euro. Am deschis aici două centre de operaţiuni şi expertiză, care funcţionează fie într-o structură de lucru în echipe distribuite alături de biroul din Cluj, fie au preluat module de proiect în regim de autonomie. Adiţional, am investit în formarea echipei, a structurii de management şi a celei de vânzare, dezvoltarea de unelte interne sau în produse construite cu firme partenere”, a precizat Văduva.

În prezent, echipa Fortech numără 600 de angajaţi şi colaboratori, iar pentru acest an compania intenţionează creşterea echipelor regionale din Iaşi şi Oradea. Până la finalul primului semestru, For­tech are în plan recrutarea a peste 20 de programatori în Iaşi, căutând cu precădere programatori cu experienţă în tehnologiile JAVA. Compania a lansat şi un program intensiv de pregătire pentru începători. În total, Fortech oferă momentan peste 60 de joburi în centrele din Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi.