Dezvoltatorul de software Bit Soft debutează la Bursa de Valori Bucureşti

Dezvoltatorul de software Bit Soft debutează la Bursa de Valori Bucureşti

Începând cu 11 august, obligaţiunile Bit Soft, companie care dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru industria HoReCa, au intrat la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Obligaţiunile companiei, în valoare de 1,5 milioane euro, se vor tranzacţiona sub simbolul bursier BIT25E. Fondurile vor fi utilizate pentru continuarea dezvoltării de produse şi module software proprii, cât şi pentru accelerarea vânzării produselor proprii pentru restaurante, atât pe piaţa locală, cât şi pe pieţele externe.

„Această listare de obligaţiuni este doar prima etapă dintr-o strategie amplă şi de lungă durată care să ofere companiei noastre pe de o parte expansiunea printr-o prezenţă mai vizibilă pe pieţele internaţionale, iar pe de altă parte, ne asigură continuarea dezvoltării soluţiilor proprii în această etapă de digitalizare accentuată a industriei HORECA. Suntem onoraţi de încrederea investitorilor noştri!”, precizează Bogdan Stanciu, Directorul General şi fondatorul Bit Soft.

Listarea obligaţiunilor vine după derularea în perioada 5-6 iulie 2021 a unui plasament privat de obligaţiuni, în cadrul căruia au fost vândute 15.000 obligaţiuni necondiţionate, negarantate, neconvertibile la o valoare nominală de 100 EUR/obligaţiune. Obligaţiunile au fost emise în data de 9 iulie 2021, cu scadenţa la data de 9 iulie 2025. Rata dobânzii este fixă, de 5,5% pe an, plătibilă trimestrial.

„Ne dorim să vedem tot mai multe companii româneşti care au viziunea de a se extinde în afara graniţelor ţării şi de aşi asuma un rol internaţional. Viziunea antreprenorială are nevoie de capital pentru o performanţă optimă, iar accesarea acestui capital se poate face în mod eficient şi transparent prin intermediul bursei. Mai accesibilă şi mai rapidă ca oricând, listarea unei emisiuni de obligaţiuni presupune mai mult decât finanţare din partea investitorilor şi reprezintă un semnal de încredere acordat planurilor de dezvoltare propuse de companie”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Soluţiile oferite de Bit Soft sunt special concepute pentru industria hotelieră, restaurante, cafenele şi centre SPA. Bit Soft este prezentă în 3 pieţe din regiunea Europei Centrale şi de Est: Romania, Bulgaria şi Ungaria.