Dezvoltatorul care a realizat proiectul “Iulius Town” va deveni cetăţean de onoare al municipiului Timişoara

Dezvoltatorul Iulian Dascălu, cel care a realizat proiectul “Iulius Town” Timişoara, o investiţie privată totală de aproape 450 de milioane de euro, de care beneficiază municipalitatea, va deveni cetăţean de onoare al Timişoarei.

“Domnul Iulian Dascălu, primul şi cel mai mare dezvoltator şi operator român de centre comerciale de tip mall din România, este îndreptăţit să primească acest titlu, având în vedere performanţele din întreaga sa carieră. Prin proiectele create a avut un rol important în dezvoltarea urbanistică, dar mai ales în cea economică a oraşelor alese pentru planurile sale de afaceri. (…). Apreciez ca fiind oportună promovarea proiectului de hotărâre privind acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara domnului Iulian Dascălu (…) pentru întreaga sa activitate şi pentru meritele avute în dezvoltarea municipiului Timişoara şi a imaginii acestuia”, arată primarul Nicolae Robu în documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre care va fi votată de aleşii locali.

Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara reprezintă cea mai înaltă distincţie acordată de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara şi se decernează categoriilor de personalităţi care, prin realizările lor deosebite au făcut cunoscut numele municipiului Timişoara, în ţară şi străinătate.

Imaginea Timişoarei, Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, este construită şi reprezentată la nivel local, naţional şi internaţional de personalităţile ei culturale, artistice, sportive, de medici, ingineri, specialişti cu rezultate deosebite, veterani de război, persoane care, prin acţiunile lor, au preîntâmpinat producerea de evenimente grave, sau prin sacrificiul suprem au salvat vieţile concetăţenilor lor, se mai menţionează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre de consiliu local.

“În Piaţa Consiliul Europei, complexul Iulius Town este un proiect extraordinar, care aduce elemente de urbanism modern, de arhitectură modernă ce va ridica mult oraşul. Va fi dezvoltarea numărul 1 din România şi ca anvergură şi ca investiţie, de 320 de milioane de euro. Faza 1 s-a încheiat săptămâna trecută, prin deschiderea celui de-al patrulea pasaj în patru ani şi am reuşit acest lucru fără să dăm bani de la bugetul local”, a declarat primarul Nicolae Robu la inaugurarea obiectivului.

Edilul a precizat că primăria a cerut realizarea acestui pasaj cu ocazia emiterii avizului pentru elaborarea planului urbanistic zonal (PUZ), care a stat la baza investiţiei, încă din anul 2013. AGERPRES