Destinations Google, noul ghid de vacanță la purtător

Google-DestinationsGoogle a lansat noul serviciu Destinations, care își propune să fie un ghid de vacanță cât mai complet, accesbil utilizatorilor direct în paginile de căutare.

Google afișează propuneri de itinerarii, cu durata posibilă a vacanței, costul biletului de avion și al cazării, cele mai importante puncte de atracție, perioadele din an cele mai bune pentru vizitat și alte informații de acest gen. Evident, este un pas înainte de la rolul de intermediar între utilizator și site-urile turistice, la funcția de generator de informații utile. Pentru a accesa Destinations, este de ajuns să scrieţi în căsuţa de căutare o ţară sau un continent şi cuvântul „destination”. De exemplu: „destination Romania”, „destination Vatra Dornei” sau „destination Maramures”.

Dacă până acum legăturile companiei cu turismul se limitau la Google Maps, acum noua funcţionalitate din Google Search poate oferi toate detaliile necesare, preţuri şi chiar posibilitatea de a face rezervări la hotel ori avion. Există filtre pentru a selecta data vacanţei, poţi verifica prognoza meteo pentru respectiva durată, iar preţurile sunt personalizate după buget. Google găseşte automat hoteluri şi zboruri care să se încadreze în bugetul disponibil şi poate face calculul pentru numărul specificat de persoane.

Destinations oferă trasee urmate de alţi utilizatori, sugestii pentru vizitarea anumitor atracţii turistice locale și răspunde la căutări care conțin cuvinte din domeniul turismului, precum “vacation” sau “city break”, urmate de țara sau localitatea vizată.

Google Destinations este destinată momentan doar utilizatorilor de smartphone-uri cu Android, dar va fi disponibilă în curând şi pe alte platforme.