Taban_Oana_2014De 16 ani lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania, grupul de clinici DENT ESTETa fost premiat si anul acesta pentru locul 1 in topul clinicilor dentare din tara noastra, conform datelor oficiale furnizate de Camera de Comert. Pentru anul 2015, acesta urmareste atingerea unei cifre de afaceri ce depaseste valoarea de 5 milioane de euro.

“Datele financiare sunt rezultatul efortului depus permanent pentru a le oferi pacientilor tratamente premium si confort. Incasarile cresc odata cu echipa multidisciplinara, cu numarul de clinici si implicit cu numarul de pacienti, asigurate de un sistem de management performant. In cele 7 clinici pentru adulti, copii si adolescenti lucreaza 197 de specialisti, dintre care peste 70 sunt medici. Toti acestia contribuie la generarea valorilor foarte mari ale cifrei de afaceri”, explica dr. Oana Taban, Fondator & CEO DENT ESTET.

In topul clinicilor stomatologice din Romania se regasesc si Dental Med, care ocupa a doua pozitie, cu o cifra de afaceri de 3 mil. euro, Medical Tours si Implanto Dent. Acestea sunt nume sonore pe piata serviciilor de medicina dentara, concurand anual pentru primele locuri ale clasamentului.

“Evolutia pe care o vad la nivelul intregii piete imi da incredere ca tot mai multi proprietari si dezvoltatori de clinici dentare inteleg importanta implementarii unui sistem de management eficient si a unor tehnici de tratament inovatoare. In domeniul nostru inovatia tehnologica, actul medical impecabil realizat de o echipa supraspecializata, interdisciplinaritatea, managementul pacientilor, dar si educarea pacientilor sunt elemenete de baza ale evolutiei businessului. Acestea este si motivul pentru care, in 2013, am luat decizia de a oferi know-how-ul acumulat si altor clinici, prin intermediul Scolii Dental Office Managers”, completeaza dr. Oana Taban.

Ca tendinta, comportamentul pacientilor romani fata de serviciile de stomatologie s-a schimbat profund in ultimii ani. Romanii sunt tot mai interesati de calitatea actului medical si de alegerea unei echipe multidisciplinare, supra-specializate pe care sa le gaseasca in aceeasi clinica stomatologica.

Acest comportament este si mai vizibil atunci cand este vorba despre tratamentele complexe, al caror succes este asigurat doar de o pregatire ireprosabila a medicului, de comunicarea interdisciplinara si de tehnologie performanta. Astfel, daca in anul 2010, cererea pentru tratamente cu implant dentar genera sub 8% din totalul incasarilor grupului de clinici, dupa cinci ani, aceasta se apropie de 30%.