Dent Estet a avut în 2017 o cifră de afaceri de 8,5 mil. euro, în creștere cu 30%

Dent Estet a raportat pentru anul trecut o creștere de peste 30%, înregistrând afaceri de 8,5 milioane de euro. Astfel, compania – membră a grupului MedLife – și-a consolidat poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România. Cele mai mari ponderi în evoluția cifrei de afaceri le-au avut protetica și implantologia dentară.

Numărul pacienţilor noi trataţi în clinicile Dent Estet a fost anul trecut de peste 8.500, aproape jumătate fiind copii şi adolescenţi. De la deschidere până în prezent, peste 75.000 de pacienţi au vizitat clinicile, iar în acest moment, 530 de pacienţi accesează zilnic serviciile Dent Estet.

 

Creştere cu 26% a serviciilor de protetică dentară şi cu 15% a diviziei de implantologie

Veniturile în creştere ale Dent Estet au fost susţinute de evoluţia diviziilor supraspecializate,  de estetică (faţete, coroane dentare, incrustaţii, proteze dentare etc.) şi implantologie dentară, dar şi de introducerea tratamentelor ghidate digital.

În 2016 a fost deschis propriul laborator digital complex de tehnică dentară – Laboratorul Aspen -, coordonat de o echipă de tehnicieni dentari cu vastă experienţă în domeniu. Anulo trecut, acesta a înregistrat o cifră de afaceri de 550.000 de euro. Dotat cu aparatură digitală premium, laboratorul oferă soluţii estetice de înaltă acurateţe, care nu pot fi realizate cu aparatura CAD-CAM de cabinet. În plus, eficientizează timpul de lucru al medicului şi reduce timpul de aşteptare al pacienţilor. În 2017 ponderea serviciilor dentare de implantologie a crescut cu 15% faţă de anul precedent.

“Rezultatele Dent Estet demonstrează o activitate susţinută, conform planurilor ambiţioase pe care le-am proiectat împreună. Intenţionăm ca şi în anul 2018 să creştem semnificativ peste competiţie prin inovaţie, digitalizare, perfecţionarea multidisciplinară continuă a echipei şi dorinţa de a ne apropia cât mai mult de nevoile pacienţilor”, susţine Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife.

 

Noi planuri de extindere

În 2018, o direcţie importantă în strategia de business a Grupului este continuarea planului de investiţii prin deschiderea a două noi clinici în ţară.

„În 2014 am făcut primii paşi pentru a răspunde dorinţelor pacienţilor noştri de a fi prezenţi şi în alte oraşe din ţară, prin deschiderea clinicii pentru copii din Timişoara. Continuăm acest proces şi, mai mult decât atât, anul acesta nu ne vom extinde doar cu o clinică în Sibiu, ci cu două clinici, una destinată exclusiv copiilor, iar cealaltă centrată pe tratamente dentare pentru adulţi”, declară dr. Oana Taban, Fondator şi Director General al Grupului Dent Estet.