“De neclintit: Manual de strategii pentru libertatea ta financiară”, de Tony Robbins

De neclintit / Unshakeable de Tony Robbins este lectura ideală pentru cei care doresc să cunoască „principiile de bază ale mașinăriei financiare fără a petrece ani întregi studiind economia și curentele gândirii economice” (Eusebiu Burcaș).

Cartea este un excelent manual de investiții care se adresează atât începătorilor cât și oamenilor de afaceri experimentați, fiind totodată un îndemn pentru generația Y de a intra în joc și a investi la bursa de valori, pentru că astfel, consideră Robbins, vor avea șansa de a-și îmbogăți viața. De neclintit nu este o carte pentru timpul liber, ci mai degrabă un manual pentru a deveni liber, pentru că își propune să îți redea libertatea financiară. De neclintit este în același timp și o valoroasă lectură motivațională menită să te ajute să găsești mereu în viață perspectiva corectă.

Tony Robbins este el însuși un model de succes. A reușit să construiască din nimic un adevărat imperiu. Robbins este fondator sau partener în peste 31 de companii, administrând activ 12 dintre ele în diferite domenii cum ar fi realitatea virtuală, fotbalul american sau o stațiune turistică de cinci stele din insulele Fiji. Aceste companii au vânzări anuale cumulate de peste 5 miliarde de dolari. În aceste condiții nu e de mirare că printre clienții care apelează la el pentru servicii de consiliere și coaching se numără cei mai buni sportivi ai lumii, artiști, directori executivi ai companiilor din topul Fortune 500 și chiar președinți de stat.

Acțiunile filantropice ale lui Tony Robbins schimbă zilnic viețile a milioane de oameni, convingerea lui fiind că atunci când produci ceva creezi mijloace pentru a-i ajuta pe alții. Cărțile sale, devenite bestselleruri, s-au vândut în milioane de exemplare în toate colțurile lumii. Putere nemărginită (1986), Trezește uriașul din tine (1991), Mesaje de la un prieten (1995), Banii: stăpânește jocul (2014) sau De neclintit (2017) sunt doar câteva dintre titlurile care au convins cititori din toată lumea.

Tony Robbins s-a impus ca o autoritate în domeniul financiar, fiind inclus de Revista Worth de două ori în lista sa Power 100 a celor mai influenți lideri din domeniul financiar la nivel mondial. Revista Fortune l-a numit „the CEO whisperer” (n.r: cel care le șoptește directorilor executivi) pentru munca sa de lider la care apelează liderii, Accenture l-a desemnat unul „dintre primii 50 de intelectuali din domeniul afacerilor la nivel mondial”, Harvard Business Publishing l-a numit unul dintre „primii 200 de guru în afaceri din lume”, iar American Express l-a desemnat drept unul dintre primii șase lideri mondiali în domeniul afacerilor care fac coaching cu clienții lor antreprenori.

Tony Robbins explică în De neclintit pe înțelesul tuturor complexitatea pieței financiare din ultimii ani și atrage atenția asupra capcanelor pe care orice investitor începător ar trebui să le evite: teama și comisioanele. În ceea ce privește termenii din domeniul financiar, cartea reprezintă un instrument excelent de învățare, pentru că îi explică într-un mod foarte accesibil pentru oricine. Vei înțelege așadar ce sunt: fondurile speculative, fondurile mutuale, fondurile de indici, corecția, piața în scădere, acțiunile, obligațiunile, activele exotice, fondurile de investiții imobiliare, fondurile cu capital privat, ș.a.

Tony Robbins îți face o recomandare considerată a fi sigură în materie de investiții, și anume, investiția în fondurile de indici, care au mai multe avantaje, dintre care amintim faptul că nu plătesc comisioane administratorilor financiari și presupun costuri minime de tranzacționare, acoperind în schimb toată piața.

Puteți comanda volumul “De neclintit: Manual de strategii pentru libertatea ta financiară”, de Tony Robbins, aici