“De la zero la unu”, de Blake Masters si Peter Thiel

de-la-zero-la-unuFiecare moment în afaceri are loc o singură dată. Următorul Bill Gates nu va dezvolta un sistem de operare. Următorii Larry Page și Sergey Brin nu vor face un motor de căutare. Iar următorul Mark Zuckerberg nu va crea o rețea de socializare. Dacă îi copiezi, înseamnă că nu ai învățat nimic de la ei.

Desigur, este mai ușor să copiezi un model decât să faci ceva nou. Când facem ceea ce știm deja, ducem lumea de la unu la n, completând‐o cu ceva deja cunoscut. Dar, de fiecare dată când creăm ceva nou, facem pasul de la zero la unu. Actul creației este singular, la fel ca momentul creației, iar rezultatul este ceva proaspăt și ciudat.

Cartea “De la zero la unu” este despre cum să pui bazele unor companii care creează lucruri noi. Este despre întrebările pe care trebuie să le pui și la care să răspunzi pentru a reuși în afacerea construirii de lucruri noi. Pentru că asta trebuie să facă un startup: să pună la îndoială ideile primite de‐a gata și să regândească afacerea de la zero.

Peter Thiel este antreprenor și investitor. A fondat PayPal în 1998, a deținut funcția de director executiv și a listat-o la bursă în 2002, definind o nouă eră a comerțului online sigur și rapid. În 2004 a făcut prima investiție externă în Facebook, fiind și acum unul dintre manageri. A oferit finanțare inițială pentru LinkedIn, Yelp și zeci de alte startupuri în tehnologie. Este partener în Founders Fund, o firmă de investiții din Silicon Valley care a finanțat companii precum SpaceX sau Airbnb.

Puteți comanda “De la zero la unu” de Blake Masters si Peter Thiel cu o reducere de 5%, la prețul de 39 de lei, aici.