De 8 martie, una din cinci companii va acorda tichete și carduri cadou angajatelor

Conform estimărilor emitentului de carduri și tichete preplătite Edenred România, aproximativ una din cinci companii va acorda în acest an tichete sau carduri cadou angajatelor de 8 martie. Aceste beneficii sunt scutite de impozite și de taxe sociale salariale și patronale, în limita sumei de 150 lei pentru fiecare angajată. În 2016, peste 200.000 de angajate au primit din partea companiilor angajatoare, de 8 Martie, tichete și carduri cadou emise de Edenred.

„În acest an, estimăm o creștere cu 20% a numărului de companii care vor acorda salariatelor tichete și carduri cadou de 8 Martie. În general, companiile mari și foarte mari au majorat încă de anul trecut valoarea și frecvență beneficiilor pentru salariați, astfel că în 2017 tendința de a acordă tichete sau carduri cadou se accentuează în segmentul firmelor de dimensiuni mici și medii. Orientarea clienților noștri este spre adoptarea soluțiilor digitale atât pentru tichetele de masă, cât și pentru tichetele cadou”, spune Dana Sintejudean, Director General Adjunct al Edenred România.

În 2016, cele mai multe angajate care au primit tichete sau carduri cadou de 8 Martie lucrează în companii din București, Cluj și Constanța. Mai mult de 50% din volumul total al tichetelor și cârdurilor cadou acordate de 8 Martie angajatelor în 2016 a fost în aceste județe.

În ceea ce privește preferințele angajatelor, cele mai multe au ales să-și cheltuiască tichetele și cardurile cadou în retail-ul modern. Pe lângă marile supermarketuri și hypermarketuri, cele mai multe angajate și-au îndreptat preferințele către cadouri din domeniile farma, modă, electronice, decorațiuni/ bricolaj, accesorii și sport.

Tichetele cadou emise de Edenred sunt acceptate în peste 65.000 de magazine afiliate în România, în timp ce cardurile cadou pot fi cheltuite în peste 7500 de magazine. Rețeaua de magazine afiliate include comercianți din toate ariile de comerț, pe întreg teritoriul țării.

„În prezent, Edenred este singura companie care emite pentru companiile din România atât tichete cadou în format clasic, pe hârtie, cât și carduri cadou sub brandul Compliments. Avem deja 7 ani de când dezvoltăm și perfecționam sistemul de carduri cadou preplătite în România. Tichetele cadou sunt în continuare majoritare că pondere, dar cardurile cadou au o evoluție foarte bună, de la an la an tot mai multe companii optează pentru soluții digitale. Până în 2020, Grupul Edenred estimează că 80% dintre soluțiile dedicate beneficiilor extrasalariale vor fi pe suport digital”, continuă Dana Sintejudean.

În România, peste 35.000 de companii acordă tichete de masă Ticket Restaurant, emise de Edenred, celor peste un milion de angajați ai lor. Cu un volum emis de peste 18,3 miliarde de euro anual la nivel mondial, Edenred este cel mai mare emitent de tichete și carduri preplătite de beneficii extrasalariale atât în România, cât și internațional.