Spiritul Crăciunului cu multe dorințe împlinite și bucuria sărbătorilor de iarnă a fost simțit de 100 de copii proveniți din familii cu posibilități materiale reduse, aflate în localitățile rurale din jurul Iașului, în cadrul unui eveniment festiv organizat pe 15 decembrie, la sediul companiei Antibiotice. Acest eveniment a marcat cea de-a 10-a ediție a proiectului „Dăruiește din suflet! Fii și tu  Moș Crăciun”.

Proiectul organizat de Fundația „Antibiotice – Știință și Suflet” a prilejuit întâlnirea dintre micuții cu vârste cuprinse între un an și 15 ani cu Moș Crăciun care le-a oferit cadoul mult dorit.

În scrisorile trimise de acești copii, Moșul a regăsit dorințele lor cele mai simple: dulciuri, jucării, haine și încălțări, cărți, ghiozdane și rechizite pentru școală sau skateboard, biciclete, trotinete pentru a se putea deplasa la școală.

De zece ani am dezvoltat această tradiție în preajma sărbătorilor de Crăciun, iar colegii noștri au avut posibilitatea an de an să devină spiriduși ai Moșului, în cadrul campaniei Dăruiește din suflet! Fii și tu Moș Crăciun! Marea familie Antibiotice a reușit să aducă un dram de bucurie pentru copiii mai puțin norocoși, din familii numeroase, transformându-le dorințele într-o frumoasă surpriză de Crăciun. Mulţumim pe această cale și colaboratorilor din cadrul Departamentului Pro Vita”, a declarat Ioana Tode, preşedinte al Fundaţiei „Antibiotice-Ştiinţă şi suflet” Antibiotice Iași.

Scrisorile au ajuns la inimoșii „spiriduși”, angajați ai companiei Antibiotice care au dat dovadă și în acest an de bunătate și generozitate și le-au îndeplinit fiecare vis așternut în ale lor scrisori, de la cele mai îndrăznețe până la cele mai nevinovate.

“Sunt foarte multe familii nevoiașe în jurul nostru, iar cadourile Moșului deși nu le schimbă viața, aduc o fărâmă de bucurie în sufletul unui copil. De 10 ani fac și eu parte din echipa de spiriduși din Antibiotice, alături de colegii mei cu suflet mare. Motivul? Pentru că acești copii provin din familii în care, după achitarea facturilor și cumpărarea hranei de fiecare zi, nu mai rămâne niciun ban pentru jucării sau alte distracții pe care alți copii sunt norocoși să le aibă. Sunt de principiu că dacă poți ajuta, fă-o! Nici nu îți închipui ce bucurie poți oferi”, a povestit Marinela Diac, angajat din Antibiotice.

Compania Antibiotice mulțumește tuturor spiridușilor voluntari care au reușit ca în cei zece ani ai proiectului „Dăruiește din suflet! Fii și tu  Moș Crăciun”, să transforme sărbătoarea Crăciunului într-un moment de bucurie și speranță, pentru mai mult de 800 de copilași din județul Iași și alte localități din Moldova.