Daniel Ortiz, fost coordonator al activității Business-to-Consumer (B2C) Iberia, Endesa X, a preluat la începutul lunii mai funcția de director general al Enel X România, companie dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale pentru orașe, case, industrii sau mobilitate electrică.
Absolvent al Universității Politehnice din Barcelona, Facultatea de Inginerie Electrică, instituție în cadrul căreia a fost timp de 11 ani profesor asociat, Daniel Ortiz a obținut o diplomă de MBA la ESADE Business School și a acumulat peste 20 de ani de experiență în cadrul grupului Enel. În ultimii trei ani a coordonat Departamentul B2C (Business-to-Consumer) din cadrul Endesa X, responsabil de gestionarea portofoliului de soluții și servicii dedicate clienților rezidențiali.
În calitate de director general al companiei Enel X România, Daniel Ortiz va continua să dezvolte infrastructura de mobilitate electrică, pentru un transport alternativ cu impact zero, și va promova soluții de eficiență energetică pentru clădiri, locuințe sau pentru consumatorii industriali.

„Sunt onorat să mă alătur echipei Enel X România, împreună cu care vom transforma provocările lansate prin Green Deal în povești de succes. Tranziția către mobilitatea electrică se accelerează de la un an la altul, inclusiv printr-un număr în creștere de puncte publice de încărcare Enel X, instalate în toate colțurile țării, și prin soluții de mobilitate pentru acasă sau la birou care fac viața șoferilor mai ușoară. Totodată, eficiența energetică devine o prioritate pentru companii, tot mai interesate de soluțiile noastre de producere a energiei din surse regenerabile. Vom dezvolta toate aceste produse inovatoare și soluții digitale din portofoliul Enel X România pentru a sprijini comunitățile să beneficieze de un mediu curat și sigur și pentru a susține ritmul accelerat al tranziției energetice”, a declarat Daniel Ortiz, director general al Enel X România.