Membrii Asociației Berarii României l-au reales în funcția de Președinte pe Dan Robinson, Managing Director al HEINEKEN România. Începând cu 1 ianuarie 2023, Dan Robinson a preluat această poziție de la Mihai Voicu, Director General Bergenbier S.A., companie parte a grupului Molson Coors, care a asigurat președinția pe parcursul anului anterior.

”Este al doilea mandat de președinte în cadrul Asociației și aștept cu interes să lucrez împreună cu colegii din industrie și cu alți stakeholderi într-un an plin de provocări, așa cum se anunță 2023. Continuăm să ne concentrăm eforturile pe dezvoltarea sustenabilă a sectorului, unde cel mai relevant exemplu este Sistemul Garanție-Returnare, care va reprezenta o schimbare majoră pentru consumatorii, cumpărătorii și retailerii din România, precum și pentru partenerii instituționali și alți stakeholderi relevanți”, a declarat Dan Robinson.

Dan Robinson este Managing Director al HEINEKEN România din octombrie 2018. El s-a alăturat Grupului HEINEKEN în 2005 și de atunci a condus operațiunile companiei din diferite poziții, pe mai multe piețe. Anterior preluării funcției de Managing Director al HEINEKEN România, a deținut poziția de Managing Director Europe Export & Global Duty Free la HEINEKEN în Amsterdam.

Din Asociația Berarii României fac parte Bergenbier, HEINEKEN România, Ursus Breweries, Martens și United Romanian Breweries Bereprod, alături de microberăriile Clinica de Bere și Scorilo. Împreună, cei șapte producători furnizează 90% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: Soufflet Malt România și Asociația Producătorilor de Hamei din România.