ciolos_2015Ordinul privind contractele de management ale directorilor de spitale va fi modificat, astfel încât aceştia să fie stimulaţi să informeze asupra infecţiilor nosocomiale, a anunţat premierul Dacian Cioloş.

„Săptămâna viitoare o să modificăm şi (…) un ordin de ministru cu contracte de management pentru directorii spitalelor, prin care să îi stimulăm pe aceştia să informeze asupra infecţiilor nosocomiale”, a spus Dacian Cioloş la sediul Ministerului Sănătăţii.

Premierul, care a preluat şi funcţia de ministru interimar al Sănătăţii, a precizat că se are în vedere şi ameliorarea statutului epidemiologilor în spitale, pentru ca aceştia să nu fie sub presiunea conducerii spitalelor. „Am cerut să vedem şi cum putem ameliora statutul epidemiologilor în spitale, pentru ca aceştia, la fel, să fie incitaţi să aibă un suficient grad de autonomie, de independenţă, care să le permită să raporteze atunci când sunt probleme şi să nu fie sub presiunea conducerii spitalelor”, a explicat Dacian Cioloş. AGERPRES