Recesiunea globală care afectează în special Statele Unite și Europa determină companiile de tehnologie să ia măsuri de reducere a costurilor, cum ar fi concedierea unor angajați și oprirea angajărilor. Dar este această strategie câștigătoare? Suspendarea temporară a recrutării de talente poate avea ca rezultat o creștere mai lentă a companiei și pierderea unor potențiale surse de venit, ceea ce poate afecta performanța pe termen lung a companiei în perioada post-criză. Această situație determină companiile de tehnologie occidentale să exploreze alternative pentru a face față provocărilor economice. Unul dintre aceste demersuri constă în angajarea de dezvoltatori de software în țări precum România. În ultimii ani, România și-a consolidat poziția ca una dintre principalele destinații pentru offshoringul IT în Europa de Est, datorită dezvoltării rapide a sectorului tehnologic și a disponibilității de specialiști IT bine pregătiți.

Recent lansat în România, marketplace-ul de recrutare în IT Huntly ajută companiile internaționale de tehnologie să acceseze mai eficient specialiști talentați și să își eficientizeze procesul de recrutare. Huntly vine în sprijinul angajatorilor IT cu noi facilități, printre care posibilitatea de a posta gratuit anunțuri de angajare pe platformă, comisioane flexibile și acces la o rețea de peste 150 de recrutori locali. Cu aceste beneficii, companiile își pot optimiza costurile pentru a rezista mai ușor recesiunii economice actuale.

Recrutarea candidaților potriviți poate fi un proces destul de lung și costisitor pentru companiile de IT. Huntly disrupe practicile tradiționale de recrutare din industrie, oferind angajatorilor acces la o platformă inovatoare și la o comunitate locală de recrutori, astfel încât aceștia să își poată eficientiza procesul de angajare din punct de vedere al costurilor și timpului.

Noii utilizatori pot publica gratuit posturile vacante pe Huntly și alege bonusuri unice pentru recrutori. Bonusul total de recomandare constituie, de obicei, 5-7% din salariul anual brut al candidatului, față de 15-20% în cazul agențiilor de recrutare tradiționale. Procesul de angajare devine astfel de patru ori mai ieftin pentru angajatori decât media pieței. În plus, echipa Huntly verifică în prealabil fiecare CV primit, ceea ce contribuie o creștere de 10 ori a numărului de candidați relevanți (4 din 5 candidați recomandați unui client sunt invitați la un interviu).

„Piața de IT trece prin schimbări rapide pe fondul recesiunii economice. În timp ce înainte, companiile de IT se concentrau pe accelerarea creșterii, acum prioritatea constă în eficiența costurilor. Intrarea pe noi piețe devine o mișcare strategică ce permite companiilor să acceseze noi talente și să își reducă cheltuielile. Prin intermediul Huntly, recrutarea de talente devine de patru ori mai accesibilă decât media pieței și mai rapidă, datorită rețelei extinse de recrutori locali conectați la platforma noastră. Ne dorim să devenim un partener de încredere în aceste vremuri dificile pentru industrie. În continuare, ne angajăm să îmbunătățim serviciile și capacitățile tehnice pentru a oferi beneficii și mai mari clienților noștri”, spune Nadiia Kovalchuk, un recrutor IT de top din echipa Huntly.

Cum funcționează  

Platforma a fost dezvoltată de către inginerii software de top ai companiei Meta din California în colaborare cu recrutori cu experiență în domeniul IT. Aceasta se distinge prin interfața sa intuitivă și transparența etapelor de recrutare pentru părțile implicate (angajator, recrutor și candidat). 

  1. În prima etapă, angajatorul stabilește valoarea bonusului de recomandare (de obicei între 2.000 și 5.000 de dolari). Apoi, acesta trimite posturile vacante către echipa Huntly pentru a fi publicate pe platformă.
  2. După obținerea CV-urilor de la recrutori, echipa Huntly le selectează pe cele mai potrivite.
  3. Următorul pas constă în interviurile companiei cu candidații și selecția acestora pentru ocuparea posturilor disponibile.
  4. La finalizarea procesului de angajare a candidatului, angajatorul plătește un bonus unic recrutorului și o taxă redusă pentru platformă.

Mai multe companii globale de tehnologie au apelat deja la serviciile platformei pentru găsirea candidaților, cum ar fi Paessler, ChromaWay, LivePerson și Dotmatics.