Cum să faci bani dintr-o afacere cu vinuri şi delicatese franţuzeşti in România

După 13 ani de când a revenit în România din Franţa şi a încercat să creeze o piaţă pentru delicatesele franţuzeşti, Cristian Preotu va deschide un restaurant de sushi take away cu bacănie japoneză, o ciocolaterie franţuzească, dar şi prima sa afacere din afara graniţelor, în Serbia.

Piaţa locală de vinuri franţuzeşti este una de 5 milioane de euro, iar noi deţinem 40% din aceasta“ – începe spontan Cristian Preotu o lungă discuţie despre vinuri – o piaţă ce a evoluat în anii recenţi, dar subdezvoltată încă. Cristian Preotu a revenit în România în 2002, după ce a locuit mai bine de un deceniu în regiunea franceză Grenoble. Nu a stat pe gânduri şi a hotărât să potolească dorul românilor pentru delicatesele franţuzeşti întâlnite în călătoriile lor, chiar dacă statisticile arătau că nu există piaţă pentru produse precum caviarul sau vinurile de Bordeaux.

Citiți articolul integral pe businessmagazin.ro