Integrarea personalului nou angajat și planificarea succesiunii privind funcțiile de conducere pot reprezenta strategii eficiente de recrutare a membrilor echipei din farmacie, au remarcat experții în cadrul Conferinței Globale ACCP din 2022.

”Mai mulți factori pot afecta succesul și recrutarea farmaciștilor clinicieni. Printre factori, se numără: oportunitățile de dezvoltare a carierei, avansarea în cadrul organizației, structura organizatorică, salariul și beneficiile, programul angajaților, reputația farmaciei și domeniul de aplicare a practicii farmaceutice. Angajatorii din zonele rurale se pot confrunta cu provocări specifice de recrutare, dar recrutarea candidaților cu experiență rurală anterioară sau care oferă mai multă autonomie în practică sau venituri mai mari poate atrage candidații potriviți”, declară Ashley Street, director adjunct la WVU Medicine, în Morgantown, Virginia de Vest, SUA.

Dr. Street sugerează următorul aspect: ”Trebuie să luați în considerare candidatul ideal, precum și modul în care puteți motiva respectivul canditat să rămână angajat în cadrul farmaciei. Noțiunile precum diversitatea, echitatea și incluziunea ar trebui incluse în procesul de recrutare. Atunci când mai multe persoane sunt implicate în interviuri, trebuie păstrate toate feedback-urile confidențiale până când sunt colectate toate notele, pentru a evita influențarea opiniilor.”

 

Citiți articolul integral pe platforma specializată FarmaciaViitorului.ro