Noile tehnologii, precum cele de teleconferință sau soluțiile software care permit colaborarea de la distanță, au fost cele care au dat posibilitatea ca, în ultimul an de pandemie, oamenii să rămână în contact permanent și să își rezolve sarcinile, de oriunde s-ar fi aflat. Dar criza sanitară și avansul tehnologic au schimbat radicat modul de lucru și de recrutare în aproape toate industriile, punând, astăzi, foarte multă presiune pe culturile organizaționale și pe fidelizarea angajaților, fapt ce creează companiilor numeroase provocări, punctează Wizrom Software, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de software de business din România.
Work from home a fost una dintre principalele lecții ale pandemiei, un experiment dificil, care a generat, însă, și o serie de beneficii, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Organizațiile care au fost pregătite pentru această transformare s-au conformat noii realități din ultimul an și au adoptat telemunca, la nivel local și global.
Firmele din aproape toate domeniile, prezente în România, au investit mai mult ca niciodată în soluții IT de digitalizare, de lucru remote și de comerț electronic, ca urmare a schimbărilor impuse de COVID-19. Cei mai mulți jucători de pe plan local au mizat și anul acesta pe aportul tehnologiei, arătând flexibilitate și deschidere către posibilele schimbări în mediul și modul lor de lucru, dar și pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, în noile contexte – economic și social.
Citiți articolul complet pe platforma Comunității de HR, GlobalHRManager.ro