“Cum am ajuns aici”, de Steven Johnson

cum-am-ajuns-aiciPentru cei pasionați de istoria ideilor și a inovării, Steven Johnson prezintă în noua sa carte, “Cum am ajuns aici”, inovațiile care au făcut lumea modernă.

În acest volum ilustrat, Steven Johnson explorează istoria inovațiilor, urmărind firul evoluției a șase tehnologii esențiale pentru viața modernă (frigul, ceasurile, lentilele, purificarea apei, sunetul înregistrat și lumina artificială) de la crearea lor de către hobbyiști, amatori sau antreprenori până la diversele lor consecințele istorice.

Prin intermediul unor povești surprinzătoare despre momente de inspirație genială sau de eroare strălucită – precum cea a francezului care a inventat fonograful înaintea lui Edison, dar a uitat să includă și un mijloc de difuzare a înregistrării, sau a „regelui gheții“ din secolul al XIX-lea care a făcut avere din exportul de gheață din lacurile înghețate din New England către Rio sau Bombay – “Cum am ajuns aici” investighează istoria secretă a obiectelor esențiale vieții cotidiene contemporane.

Steven Johnson este autorul “De unde vin ideile bune?” și unul dintre realizatorii, dar și prezentatorul seriei de documentare difuzată de PBS și BBC, “Cum am ajuns aici”.

Puteți comanda “Cum am ajuns aici”, de Steven Johnson, cu o reducere de 5%, la prețul de 46,55 lei aici.