piscina-afroditaRomânii care își petrec vacanțele în țară preferă hotelurile cu zonă SPA, confort și mâncare bună, potrivit unui studiu realizat de site-ul de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Cele mai votate unități de cazare din România au fost hotelurile și resorturile de 3 stele din zone montane, în special din regiunile Băile Herculane, Sovata, Bran și Poiana Brașov. Românii au apreciat în primul rând zona SPA, confortul și preparatele culinare servite la restaurantele hotelurilor. Conform studiului realizat de HotelGuru.ro, ospitalitatea personalului, aspectul camerelor și localizarea au contat mai puțin în alegerea unității de cazare preferate.

Cel mai votat hotel din cadrul studiului a fost Afrodita Resort & SPA, un hotel de trei stele din Băile Herculane, care a primit premiul pentru noutate la Gala Turismului Românesc în 2014, făcând parte din proiectul Roman Thermal Spas of Europe. Printre hotelurile nominalizate de români, pe următoarele locuri se află unități de cazare din Sovata și Brașov, toate având facilități SPA.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 2.400 de persoane care au votat voluntar pe site. AGERPRES