Analiză de Ionuț Condruz – Strategy & Business Performance Manager Up România

 

Despre apreciere și Employee Value Proposition (EVP)

Cineva a spus cândva că o persoană care se simte apreciată va face mai mult decât se așteaptă de la el sau de la ea.  Astfel, cultura aprecierii începe cu fiecare dintre noi și ar trebui să devină o practică de zi cu zi, în plan personal și profesional.

Oamenii au nevoie să fie văzuți, auziți și ascultați pentru a se simți apreciați. În organizații este mai mult decât important să ne educăm un comportament sănătos și anume, implicarea constantă a oamenilor în decizii, să creăm cadrul potrivit astfel încât să se exprime, să ne spună ceea ce cred și simt față de situațiile cu care se confruntă în fiecare zi.

Vorbim tot mai des despre EVP (Employee Value Proposition) care are impact în retenția oamenilor și atragerea de noi candidați. Construirea EVP pleacă de la nevoia oamenilor, de la maniera în care angajatorii, liderii de organizații pot răspunde la o serie de întrebări fundamentale pentru angajatul zilelor noastre: De ce ar trebui să fiu loial unei organizații?, Ce mă motivează să lucrez în această organizație?, De ce aș recomanda brandul sau organizația în care lucrez ca și angajator de top?.

“Employee value Proposition” are mai multe valențe de care trebuie să ținem cont: remunerație (salariu, bonusuri, prime), beneficii (asigurări de sănătate, telemunca), carieră (training, coaching, mentoring), cultură (misiune, valori, atmosferă, muncă în echipa).

Importanța beneficiilor extrasalariale

Un rol fundamental în EVP revine și beneficiilor extrasalariale. Indiferent că vorbim de mono beneficii (card de masă – Up Dejun, card cadou – Up Cadou, card vacanță – Up Vacanță, card cultură – Up Cultură etc.) sau multi beneficii (platforma de beneficii extrasalariale – Up MultiBeneficii), accentul se pune pe flexibilitate în alegere, alegere care revine angajatului. Soluțiile Up România sunt cu dublu impact: emoțional (engagement) și optimizarea resurselor organizației (timp, bugete).

Conform unui studiu de piață realizat în 2023 de Up România în parteneriat cu ejobs, peste 93% dintre angajați ar aprecia dacă ar primi beneficiile extrasalariale într-un format de tip platformă (ex. Up MultiBeneficii), >70% dintre responsabilii departamentelor de HR consideră că o platformă de beneficii extrasalariale ar fi apreciată în organizație, iar aproximativ 50% dintre angajați consideră că cel mai mare avantaj al unei platforme de beneficii extrasalariale este că pot distribui bugetul primit în funcție de propriile nevoi și preferințe.

Platforma Up MultiBeneficii oferă libertatea angajatului să își aleagă singur mixul de beneficii extrasalariale: fixe, flexibile, având acces și la o gamă variată de oferte speciale, iar angajatorului îi oferă un avantaj competitiv și optimizarea timpului, precum și a resurselor alocate pentru gestiunea și administrarea beneficiilor.

Oferă angajaților experiențe personalizate și flexibile! Alege Up MultiBeneficii!