„Cu un pas înaintea Wall Street: Cum să folosești ceea ce știi deja pentru a face bani în piață” de Peter Lynch și John Rothchild este o lectură obligatorie pentru investitorii individuali. De la prima sa apariție (în anul 1989), cartea a fost retipărită de 30 de ori și s-a vândut în peste un milion de exemplare.

Volumul de față dezvăluie principiile folosite de investitorul american, administratorul de fonduri mutuale și filantropul Peter Lynch pentru a obține rezultate bune în cazul Fondului Magellan deținut de Fidelity Investments, principii care, pot fi aplicate și astăzi cu succes în investițiile în acțiuni. Principiile sale l-au ajutat să transforme Fondul Magellan – al cărui manager a fost între anii 1977 – 1990 în cel mai performant fond mutual din lume.

Peter Lynch a fost unul dintre cei mai de succes manageri de fonduri mutuale din lume, devenind între timp o adevărată legendă în domeniul investițiilor. Lynch a fost vicepreședinte al Fidelity Management & Research Company – divizia de consultanță în investiții a Fidelity Investments – și membru al Consiliului de Administrație al fondurilor Fidelity. Peter Lynch este coautorul mai multor bestsellere pe teme financiare, prin intermediul cărora transmite mai departe vasta sa experiență în domeniul investițiilor. Beating the Street și Learn to Earn – un ghid pentru începători privind elementele de bază ale investițiilor și afacerilor – sunt doar două dintre acestea. Locuiește în zona Boston.

John Rothchild a fost editorialist financiar pentru revistele Time, Fortune, Worth și The New York Times Book Review. Este autorul cărților A Fool and His Money: The Odyssey of an Average Investor (1988) și Going for Broke: How Robert Campeau Bankrupted the Retail Industry, Jolted the Junk Bond Market, and Brought the Booming 80s to a Crashing Halt (2000), dar și coautorul cărților Beating the Street și Learn to Earn.

Citind cartea de față, investitorii individuali vor învăța cum să identifice companiile superioare, care se vor bucura întotdeauna de succes; se vor convinge de faptul că orice om normal, poate alege acțiuni la fel de bine ca și experții de pe Wall Street; vor înțelege ce desemnează termenul 15-bagger în jargonul de pe Wall Street; vor conștientiza ce este piața de tip bull (ascendentă) și cea de tip bear (descendentă); vor afla pe ce tipuri de companii ar trebui să mizeze în viitor și vor înțelege de ce următoarea criză economică nu va semăna cu niciuna din precedentele două.