„Criza de leadership și leacul pieței libere: De ce viitorul afacerilor depinde de întoarcerea la viață, libertate și căutarea fericirii” de John A. Allison este despre cum să ai mai mult succes în afaceri. Mai precis, este despre acele principii fundamentale care stau la baza succesului și fericirii individuale, și care, se aplică în aceeași măsură tuturor organizațiilor și societății în ansamblul său.

John A. Allison susține că oamenii au șanse mult mai mari să fie fericiți dacă se pricep la ceea ce fac. Ca atare, liderii au responsabilitatea de a-i ajuta pe membrii echipei să devină experți în domeniul lor de activitate. Acest lucru presupune educație, feedback și crearea proceselor care stimulează un randament superior.

John A. Allison (n. 14 august 1948, Charlotte, Carolina de Nord, SUA) s-a specializat în administrarea afacerilor la Universitatea Carolina de Nord din Chapel Hill pe care a absolvit-o în 1971. În 1974 a obținut un MBA la Fuqua School of Business. Calitățile sale de lider s-au șlefuit în timp ce a activat ca președinte al unor organizații prestigioase americane precum Institutul Cato din Washington, D.C. sau ca CEO al BB&T, una dintre cele mai mari instituții financiare din America, pe care a condus-o timp de 20 de ani. Pe durata mandatului său de 20 de ani ca director executiv BB&T a urcat de la o valoare a activelor de 4,5 miliarde de dolari, la 152 de miliarde, înregistrând o rată anuală de creștere de aproximativ 20 la sută. De-a lungul carierei a fost distins cu mai multe premii importante printre care Premiul pentru Întreaga Activitate acordat de publicația americană de business American Banker, a fost numit unul dintre cei mai buni 100 de CEO din lume de către Harvard Business Review și este posesorul a șase diplome onorifice de doctorat.

„Această carte va demonstra că persoanele care știu ce vor și au etică reprezintă fundația prosperității umane. ‘Viață, libertate și căutarea fericirii’ este una dintre cele mai profunde perspective din istoria omenirii”, explică autorul.