Cristina Vărzaru este noul vicepreședinte al BCR Banca pentru Locuinţe

varzaru cristinaCristina Vărzaru se alătură echipei de la BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) în poziţia de vicepreşedinte, în urma autorizării sale de către BNR.

Cristina Vărzaru a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice şi a obţinut o Diploma Executive MBA la Vienna University of Economics and Business. A început colaborarea cu Grupul Erste în anul 2005, unde a avut diverse responsabilităţi fiind implicată în procesul de pregătire a intrării grupului pe piaţa bancară din România. De asemenea, a făcut parte din colectivul care s-a ocupat de due diligence făcut de Erste pentru achiziţia BCR iar ulterior s-a ocupat de programul de integrare şi dezvoltare BCR-Erste şi tranziţia care a urmat preluării BCR de către Grupul austriac.

Din anul 2007, s-a alăturat echipei BCR preluând diverse responsabilităţi în domeniul administrării activelor şi pasivelor. Pentru o perioadă (2010 – 2011) a lucrat la subsidiara grupului Erste din Serbia. În ultimii 5 ani a ocupat poziţia de Director executiv al Direcţiei administrarea bilanţului din cadrul BCR.

BCR BpL are un sold al depozitelor de peste 2,6 miliarde lei. În portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există peste 389.000 de contracte de economisire-creditare. Portofoliul de credite acordate de BCR BpL a crescut cu 18%, depăşind 179 milioane lei, precizează sursa citată.