”Cel mai important lucru în spatele HR este HC – human capital. Oamenii sunt făcuți și mânați de emoții. Emoțiile pozitive ne aduc în locuri bune. Majoritatea liderilor cu care lucrez nu știu foarte sigur pe dinafară care este scopul companiilor lor. Când vorbim despre cultură, vorbim despre credințe comune”, a declarat Cristina Maldonado, International Consultant on Organizational Development, The Pacific Institute UK, Europe & Middle East, în cadrul conferinței Tomorrow@work, desfășurată pe 15 și 16 martie.

Cristina Maldonado a accentuat importanța investirii oamenilor cu încredere și susținerii lor în procesul de dezvoltare: “De mici suntem învățați să rezolvăm probleme. Liderii sunt de multe ori concentrați să rezolve probleme. Ne concentrăm pe negativ. Dar noi vrem organizații excelente. Organizații perfecte nu există pentru că nici oameni perfecți nu există. Nu vrem să aducem perfecțiune, dar vrem leadership și organizații care se concentrează nu pe deficit, ci pe părțile pozitive. Vrem companii care aduc performanță prin oamenii săi care înfloresc, prin echipe care prosperă pentru că au încredere unii în alții. Vrem companii care își ridică oamenii”.

”Pierdem 2 luni dintr-un an pe drum, în trafic!”, a atras atenția în cadrul aceluiași eveniment Andrei Crețu, Co-founder Pluria. Chiar dacă eficiența modului de lucru flexibil este evidentă, companiile au nevoie de timp de adaptare, fără a arde etape în momente nepotrivite, a atras atenția Andrei: ”Am ajuns într-o fază în care suntem conștienți că marea majoritate își dorește să aibă opțiuni de lucru flexibile în viitor. Odată ce ne-am obișnuit cu acel timp câștigat, din trafic, procesăm puțin și sunt două mari avantaje ale lucratului remote: flexibilitatea la nivel de gestiune a timpului și flexibilitatea la nivel de locul din care lucrez. Munca s-a decuplat de timp și spațiu. Putem face o muncă de calitate oricând și nu neapărat de la birou. Suntem, ca și companii, pe un journey, e greu să ardem pași. De un an-doi urmăresc atitudinea companiilor. Ea s-a schimbat mult.  Nicio formulă nu e ideală, fiecare companie face un pas în față. E la latitudinea fiecărei companii să își facă propriile strategii.”

Peste 20 de speakeri au privit spre viitorul în Resurse Umane pe 15 și 16 martie, în cadrul evenimentului Tomorrow@work. Alături de aproape 300 de participanți, prezenți onsite sau virtual, aceștia au explorat formulele de lucru ale viitorului, au dezbătut strategii și au schimbat opinii referitoare la rolul departamentelor de HR în viitor. Tomorrow@work a fost cea de a 38-a conferință dedicată sectorului de HR organizată de BusinessMark în cei 9 ani de activitate.