Cristina Barbu este noul Country Head al companiei bio-farmaceutice Takeda în România. Având aproape 20 de ani de experiență în organizații farmaceutice cu focus major pe inovație, Cristina și-a început cariera în cadrul companiei Eli Lilly & Company ca Brand Manager, mai întâi în România, apoi în Europa de Sud-Est. Ulterior, s-a alăturat departamentului global de neuroștiințe din SUA, de unde a coordonat dezvoltarea strategiei globale de brand în Europa. Lucrând cu echipe multifuncționale din primele 10 piețe globale a reușit să construiască și să implementeze cu succes în cadrul acestor piețe strategia privind ADHD.

În 2010, s-a alăturat echipei AstraZeneca România în calitate de director de marketing, unde a pus bazele unei echipe performante, cu ajutorul căreia a reușit lansarea de noi produse prin implementarea de soluții personalizate ce au contribuit la creșterea accesului pacienților la inovație. S-a mutat apoi în Marea Britanie unde a preluat roluri cu responsabilitate crescută, în țările din Europa Centrală și de Est. Ulterior, între 2018 și 2020 a ocupat poziția de Respiratory Commercial Director International pentru Asia, America Latină, Rusia, Orientul Mjlociu și Africa.

“Mă alătur unei companii cu o tradiție impresionantă, de peste 239 ani, în cercetarea și dezvoltarea produselor inovatoare, bazată pe valori etice și, înainte de toate, acest lucru mă onorează. Ne aflăm într-un context special, în care sănătatea și sistemul medical se află pe buzele tuturor, prin urmare obiectivul meu principal este ca Takeda să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a românilor, prin terapiile sale inovatoare și personalizate de ultimă generație, care salvează vieți. Consider că pentru noi este esențială consolidarea și dezvoltarea parteneriatului cu autoritățile, cu comunitatea științifică și cu asociațiile de pacienți. De asemenea, îmi doresc dezvoltarea și creșterea echipei Takeda România”, a declarat Cristina Barbu.

Takeda își concentrează eforturile în patru arii terapeutice majore: oncologie, gastro-enterologie, hematologie și boli rare dar investește de asemenea și în cercetarea și dezvoltarea terapiilor derivate din plasmă și în vaccinuri.