Cristian Prichea, în vârstă de 34 de ani, a preluat funcţia de Director General al Ford România – Compania Naţională de Vânzări, funcţie prin care el conduce direct activitatea de import şi vânzări pe piaţa auto locală. Este pentru prima dată de la preluarea activităţii de import şi vânzări de către Ford România când funcţia de director general este deţinută de un român. Attila Szabo, care a condus Ford România în ultimii trei ani şi patru luni, a preluat funcţia de director general pentru Ford Ungaria şi Ford Cehia.

Cristian Prichea este inginer economist în domeniul mecanicii, absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti şi lucrează pentru Ford România din august 2010. Din 2016 şi până în prezent, Cristian a lucrat pentru Ford Europa, la sediul din Köln, Germania, în cadrul Departamentului de Coordonare a Vânzărilor Ford la nivel european.

„Mă bucur foarte mult să fiu din nou alături de echipa noastră din București și să reiau colaborarea cu întreaga rețea de distribuitori autorizați din țară. Vom începe această călătorie împreună într-o perioadă dinamică, marcată totodată de numeroasele produse noi pe care le vom lansa. Am toată determinarea și energia de a lucra cu echipa noastră, angajați și dealeri, pentru a menține marca Ford în topul vânzărilor de mașini noi din România”, a declarat Prichea.

2019 este un an extrem de important pentru activitatea Ford România, inclusiv prin prisma operațiunilor de la Craiova, acolo unde va demara producția noului Ford Puma, primul model hibrid construit vreodată în România.

Ford România are în prezent 4900 de angajați, urmând ca până la finalul acestui an forța de muncă să crească până la un total 6300 de angajați, ca urmare a demarării unui amplu program de recrutare la Craiova pentru a susține producția modelului Puma.