Ministerul Fondurilor Europene va realoca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare, a declarat ministrul Cristian Ghinea, după ce s-a vaccinat.

„Vom realoca din bani europeni daţi anul trecut pe alte urgenţe (…). Vom realoca în jur de 300 de milioane de euro pentru plata personalului implicat în campania de vaccinare şi pentru centrele suplimentare. Deci, practic, disputa aceea ‘cine va plăti pentru centrele de vaccinare’ este închisă, se va plăti din fonduri europene. Suntem în discuţie cu Ministerul Sănătăţii pentru a elabora nişte standarde de cost pentru aceste centre suplimentare. Este o discuţie deschisă, pentru că nu avem precedent, sunt situaţii diferite cu aceste centre – unele ţin de primării, altele ţin de direcţii judeţene, altele de alte instituţii – dar vom găsi soluţii pentru a ajunge banii cât mai rapid la autorităţile implicate”, a precizat Ghinea.

El a adăugat că suma menţionată este o estimare globală din acest moment, bani care vor fi alocaţi personalului şi centrelor de vaccinare. „Este o estimare globală pe care o avem în acest moment şi pentru plată personal şi pentru centre, pentru că nimeni nu ştie în acest moment cât va costa exact, este o discuţie în desfăşurare, nimeni nu ştie exact câţi oameni vor fi implicaţi, pentru că trecem de la 200 şi ceva de centre la 900. Nu ştim în momentul ăsta câţi oameni vor fi implicaţi în vaccinare şi nici câte vor fi efectiv deschise. Noi punem la dispoziţie această linie de credit pentru a putea să tragem din ea banii, dar nu este o sumă finală, este o estimare pe care o avem împreună cu Ministerul Sănătăţii”, a afirmat ministrul. AGERPRES