TeraplastGrupul Teraplast, procesator de PVC şi producător de materiale pentru piaţă construcţiilor şi instalaţiilor, a confirmat în trimestrul al treilea parcursul bun din prima jumătate a anului. Cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast a înregistrat o creştere de 18,5% în perioada ianuarie-septembrie 2015, iar profitul net s-a cifrat la 24,16 milioane lei, faţă de 11,29 milioane lei, valoarea obţinută în aceeaşi perioada a anului trecut.

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiară Plastsistem, subsidiară Teraglass (începând cu aprilie 2015, anterior activitatea Teraglass fiind organizată că o linie de business a companiei Teraplast), subsidiară Teraplast Moldova şi Politub (entitate controlată în comun).

„În primele nouă luni din 2015 performanţă financiară a Grupului Teraplast a continuat să se îmbunătăţească în ciuda unui context economic destul de volatil. Creşterile cu peste 50% ale preţurilor principalelor materii prime, precum şi de disponibilitatea redusă a acestora, intrarea în insolvenţă a unor clienţi, dar şi evoluţia modestă a investiţiilor, sunt doar câteva dintre provocările cărora a trebuit să le facem faţă în perioada ianuarie-septembrie 2015”, a declarat Dorel Goia, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Teraplast.

Cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast a înregistrat o creştere de 18,5% în perioada ianuarie-septembrie 2015, până la valoarea de 282,74 milioane lei. Consolidarea include elementele de venituri şi cheltuieli ale companiilor Teraplast, Plastsistem, Teraplast Moldova şi Teraglass, în procent de 100%, şi nu le include pe cele ale firmei Politub. Această din urmă, fiind entitate controlată în comun, se consolidează doar la nivelul profitului, în procent de 50%. În plus, livrările pe pieţele externe au crescut cu aproximativ 10%, faţă de perioada similară a anului trecut.

Grupul Teraplast a realizat în primele nouă luni din 2015 investiţii totale în valoare de 14,33 milioane lei. Pentru întregul an Grupul şi-a propus un program de investiţii în valoare de peste 19 milioane lei, cea mai mare parte a acestor sume fiind orientate înspre achiziţia de echipamente.