Creştere de cinci ori a numărului de atacuri informatice care aveau ca subiect virusul COVID-19

Numărul atacurilor informatice care exploatează subiectul noului coronavirus a crescut de cinci ori, de la o lună la alta, în timp ce detecţiile Google pentru spam au urcat cu 350%, până la 240 de milioane de mesaje pe zi, relevă datele publicate de Bitdefender.
În acest context, producătorul global de soluţii de securitate cibernetică anunţă lansarea unei suite de soluţii de securitate informatică pentru acasă, capabilă să ofere utilizatorilor protecţie şi mai avansată în faţa pericolelor de pe internet, ajunse la un nivel fără precedent pe durata pandemiei.
“Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender au detectat de cinci ori mai multe atacuri informatice care exploatează subiectul noului coronavirus de la o lună la alta, în timp ce detecţiile Google pentru spam au urcat cu 350% până la 240 de milioane de mesaje pe zi, cele mai multe mizând pe înşelătorii, şantaj sau clonarea unor branduri cunoscute pentru a face cât mai multe victime. Explozia numărului de ameninţări din mediul online a fost alimentată mai ales de tranziţia bruscă dinspre munca de la birou înspre munca de acasă, graniţa între activitatea de serviciu şi cea extraprofesională fiind dificil de trasat pentru cei care lucrează în regim work-from-home. Asta a determinat infractorii informatici să se folosească de conturile personale sau de laptopurile de pe care lucrează angajaţii ca să găsescă portiţe de acces către infrastructura companiilor”, se arată în comunicatul citat.
Potrivit reprezentanţilor Bitdefender, noua suită de soluţii de securitate a fost adaptată de către inginerii români noii normalităţi determinate de pandemie.
Printre noutăţi se află îmbunătăţirea unor funcţionalităţi deja existente, precum cea legată de găsirea vulnerabilităţilor în dispozitivele din reţea, găsirea inclusiv a erorilor de configurare care pot duce la scurgeri de date, dar şi setări modificate eronat responsabile de slaba securitate a dispozitivului. În plus, interfaţa actualizată aduce o experienţă unitară pe toate sistemele de operare folosite în mod uzual. AGERPRES