2 din 5 tichete cadou oferite de companii angajaților sunt comandate în perioada Paștelui. Conform analizelor Up România, compania care oferă instrumente de motivare a angajaților români, în ultimul an, interesul companiilor locale de a-și răsplăti angajații cu ocazia Sărbătorilor legale s-a menținut constant, în ciuda presiunilor pe bugete cauzate de
contextul economic și sanitar. Astfel, cu ocazia Paștelui, sunt comandate 30% din totalul valoric al tichetelor cadou, fie oferite pe suport de hârtie, fie prin intermediul soluțiilor moderne.
Contextul actual a intensificat eforturile managerilor de resurse umane din companii de a utiliza instrumente moderne de motivare a angajaților: doar în luna martie a acestui an, volumul tichetelor cadou acordate pe card a fost de 5 ori mai mare față de luna martie a anului 2020. Companiile care, de la începutul anului, au preferat să apeleze la astfel de soluții accesibile online provin, cu precădere, din zonele București-Ilfov, Nord-Est și Centru. Domeniile farma, birotică-papetărie, producție, distribuție și comerț sunt printre cele mai interesate să ofere recompense în perioada sărbătorilor legale.
”Continuăm să observăm un interes crescut al clienților din portofoliul Up România față de soluțiile digitale de motivare și recompensare a angajaților, într-un mod cât mai personalizat, adaptate nevoilor acestora. Pe lângă siguranța și accesibilitatea crescute, credem că soluțiile precum cardul Up Cadou simplifică eforturile companiilor de a-și recompensa angajații, distribuirea lor către beneficiari, sunt scutite costurile de livrare, iar serviciile de gestiune sunt accesibile online”, a declarat Elena Pap, Director General Up România și Director Regional Up Group.
Conform legislației în vigoare, tichetele cadou oferite angajaților sau copiilor minori ai acestora cu ocazia Sărbătorilor Pascale sunt scutite de impozit pe venit sau de plata contribuțiilor sociale obligatorii, în cuantum de până la 150 de lei. Un alt avantaj al acordării tichetelor cadou pentru salariați este deductibilitatea acestora la calculul impozitului pe profit până la 5% din fondul de salarii.