Crama Domeniile Panciu va avea un hotel în mijlocul podgoriei

Domeniile Panciu, producător de vinuri deţinut de Daniel Guzu, va deschide un hotel cu 30 de camere în cadrul podgoriei din judeţul Vrancea, investiţia ridicându-se la circa un milion de euro. “Am decis să investim în hotel pentru a creşte promovarea cramei. Astfel,  oamenii pot vedea cât de bine îngrijim via şi de unde pleacă vinul care ajunge în super­market sau în restaurante. Hotelul se află în vârful dealului, în mijlocul podgoriei“, a declarat Daniel Guzu, citat de Ziarul Financiar.

Decizia lui Daniel Guzu de a investi într-o unitate de cazare lângă cramă vine în condiţiile în care turismul viticol începe să prindă contur pe piaţa locală. Circa 60 de crame locale practică acest tip de turism.

Anul trecut, crama deţinută de antreprenor a îmbuteliat 500.000 de sticle de vin liniştit şi spumant, iar pentru anul acesta Domeniile Panciu şi-a propus să ajungă la o producţie de 600.000 de sticle pe care să le vândă atât în ţară, cât şi la export. Circa 5% din producţia cramei pleacă în străinătate, în ţări precum China, Marea Britanie sau SUA.