Costică Mustaţă a preluat conducerea Grupului Uzinsider

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Costică Mustaţă, a fost numit, începând cu luna octombrie, managing director al Grupului Uzinsider, grup cu capital privat, 100% românesc, conform unui comunicat al CCIB.
Uzinsider reuneşte şapte companii: Uzinsider SA, Uzinsider Techno SA, Uzinsider General Contractor SA, toate cu sediul în Bucureşti, Uzinsider Engineering SA (Galaţi), 24 Ianuarie SA (Ploieşti), Comelf SA (Bistriţa) şi Promex SA (Brăila).
Compania a luat naştere în anul 1992, cu scopul de a oferi consultanţă şi servicii comerciale specializate pentru realizarea de obiective industriale, în special pentru industria metalurgică.
În prezent, Grupul Uzinsider realizează o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro, are peste 1.800 de angajaţi şi desfăşoară activităţi de comerţ exterior, inginerie, proiectare, producţie de utilaje şi echipamente complexe pentru industriile: energetică, metalurgică, constructoare de maşini, chimică şi petrochimică, construcţii navale, asigurarea protecţiei mediului.
Printre clienţii Grupului se află General Electric, Siemens, SMS, Thyssenkrupp, Danieli, American Air Filter, Donaldson.
Până la data preluării funcţiei, Costică Mustaţă a condus, timp de 18 ani, compania Uzinsider Techno SA şi a făcut parte din consiliile de administraţie ale celorlalte societăţi din Grup. Din luna octombrie a anului 2019 este preşedintele CCIB, după ce anterior a făcut parte din Colegiul de conducere, coordonând Secţiunea Comerţ, în care activează o mare parte a membrilor Camerei bucureştene. De asemenea, Costică Mustaţă este vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR). AGERPRES