În lumea actuală a afacerilor, evoluția profesională este adesea însoțită de decizii curajoase și de o pregătire adecvată. Un pas important în această călătorie de creștere și dezvoltare este absolvirea unui program de Executive MBA. Pentru mulți, acest program nu reprezintă doar o oportunitate de a-și dezvolta abilitățile manageriale, ci și o lecție despre ceea ce înseamnă să-ți asumi riscuri și să aspiri la mai mult. Cosmina Simionescu, Coordinator of monthly financial closings for Europe & Contract Manager Record to Report BPO Operations for Europe la Michelin, a împărtășit, în cadrul unui interviu pentru platforma EventsMax.ro, una dintre cele mai importante lecții pe care a învățat-o în timpul programului de INDE MBA pe care l-a absolvit la Bucharest Business School.

INDE MBA – un „restart” personal și profesional

Participarea la programul de INDE MBA a fost ca un „restart” atât pentru omul Cosmina, cât și pentru cariera ei. După absolvirea programului, a luat o decizie curajoasă de a părăsi compania în care lucra, chiar dacă aceasta i-a susținut financiar cursurile. Riscul de a rambursa o parte generoasă din bani nu a descurajat-o, pentru că și-a dat seama că este capabilă și poate oferi mai mult decât ceea ce i se cerea în acel rol. Compania respectivă, la momentul respectiv, nu mai putea să-i ofere provocările și oportunitățile pe care le căuta. Așa că, pe departe cea mai importantă „lecție” a fost că INDE MBA mi-a oferit o altă perspectivă decât cea pe care o aveam, m-a ajutat să ies din zona de confort, să învăț noțiuni noi, să intru în contact cu oameni diverși, cu joburi din diferite arii, dar și să mă dezvolt continuu, poate în domenii din afara ariei mele de expertiză”, declară Cosmina.

La cinci ani de la absolvirea programului, ea se declară mulțumită că se află într-o companie importantă din România, ocupând deja al treilea rol. Participă la numeroase proiecte și inițiative, iar viitorul ei profesional este plin de posibilități.

Valorile care contează în interacțiunile umane

În lumea afacerilor, relațiile interumane joacă un rol crucial în succesul profesional. Valorile și calitățile pe care le caută în oamenii cu care interacționează sunt definitorii pentru felul în care construiește și menține aceste relații. Cosmina vede fiecare interacțiune ca pe o oportunitate de a învăța și de a crește, și este ferm convinsă că aceasta este cheia pentru dezvoltarea continuă.

„Îmi plac oamenii compleți, complexi și independenți, atât în plan profesional, cât și în plan personal. Însă, în același timp, apreciez flexibilitatea, deschiderea și un simț al umorului, alături de un strop de empatie. Consider că fiecare persoană poate învăța și contribui cu ceva valoros, iar interacțiunile cu indivizi diversificați mă îmbogățesc personal și profesional”.

Sfaturi pentru tinerii absolvenți ai Bucharest Business School

Pe tinerii absolvenți care își doresc să ajungă rapid în poziții de top-management, Cosmina îi incurajează să nu își pună limite și nu își îngrădească așteptările. Colaborarea cu colegii trebuie să se bazeze pe transparență și încredere reciprocă. Iar ascensiunea este, de regulă, gradual. „Ascensiunea în poziții de tot management se face în etape, iar fiecare etapă este importantă pentru că oferă experiența și stabilitatea de care este nevoie pentru următoarea. Realizările vor veni cu siguranță, poate când te aștepți mai puțin”, consideră Cosmina.