Metropolitan Life l-a numit pe Cosmin Vlad în funcția de Director de Operațiuni al companiei de asigurări de viață, în România. Cosmin Vlad va prelua această funcție de la Mihai Coca-Cozma, care a condus departamentul de Operațiuni al companiei de asigurări de viață și în ultimii 4 ani. Mihai Coca Cozma va urma alte planuri de carieră în afara companiei.
Cu o experiență de 14 ani în domeniul asigurărilor de viață și pensiilor private, Cosmin Vlad s-a alăturat echipei Metropolitan Life în 2015. În această perioadă a dovedit o coordonare eficientă a echipei de Value Proposition and Product din cadrul Metropolitan Life România, din 2019 Value Proposition and Product MetLife Ucraina și a repoziționat suita de produse, în linie cu nevoile curente ale clienților. De asemenea, Cosmin Vlad a preluat rolul de Interim Head of Risk în perioada Aprilie-Iulie 2019.
Cosmin Vlad este membru în echipa de Diversitate și Incluziune din cadrul Metropolitan Life, deținând totodată un rol important în dezvoltarea echipelor din cadrul companiei, în calitate de mentor în programul de mentoring al Metropolitan Life România. Acesta este Associate al Institute and Faculty of Actuaries UK și a absolvit programul Young Leaders al Institutului Aspen.
Compania Metropolitan Life a înregistrat în 2020 o creștere de 14,4% a primelor brute subscrise, comparativ cu anul 2019, ocupând locul al doilea în clasamentul celor mai mari companii de asigurări de viață din România.
În România, Metropolitan Life are 21 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. 2,5 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.