„Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului a  finalizat planul de acțiune pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030. Avem numeroase  proiecte în zona economiei circulare, a educației pentru dezvoltare durabilă, a reducerii amprentei de carbon. În momentul de față, am demarat demersul de realizare a celui mai mare  cluster de dezvoltare durabilă în lunca inundabilă a Dunării și a Deltei Dunării, cluster finanțat de Inițiativa Europeană pentru Schimbări Climatice, prin Comisia Europeană și Guvernul Germaniei”, a declarat Cornel Bertea-Hanganu, Consilier în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă,  Guvernul României.

„Aș mai adăuga că la Buzău s-a deschis prima școală circulară din România, care utilizează resurse proprii pentru a-și genera curentul electric, pentru a stoca apa de ploaie, are și un management integrat al deșeurilor. Este prima de acest tip din Europa și include și un sistem de educație privind colectarea selectivă și managementul deșeurilor atât pentru copii, cât și pentru familiile din care provin. Este o școală cu 2000 de copii, deci putem afirma că acest concept de economie circulară ajunge, per total, la un număr de aproximativ 6000 de persoane, prin familiile extinse ale copiilor”, a adăugat Cornel Bertea-Hanganu.

 

Declarația a fost realizată în cadrul grupului de lucru România Rezilientă: Economia Circulară: situația în România, ce a fost organizat pe 7 aprilie 2022 de EY România și Oameni și Companii.