ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, are un nou director executiv: Corina Vasile preia, începând de luna aceasta, mandatul de la Gabriela Mechea, care a condus echipa executivă a asociației din ianuarie 2019.

Corina Vasile este un executiv experimentat în domeniile comunicare corporativă, Public Affairs și sustenabilitate, direcții pe care le-a dezvoltat și condus anterior la Raiffeisen Bank România. Este absolventă a unui Executive MBA la IEDC, Bled School of Management, Slovenia.

”Ne bucurăm că un profesionist cum este Corina Vasile se alătură ANIS într-un rol de leadership al echipei. Suntem convinși, atât eu, cât și ceilalți colegi de Board, că în noua formulă echipa Asociației va contribui semnificativ, alături de companiile membre, la dezvoltarea și implementarea de programe și proiecte relevante pentru industria noastră, dar și pentru mediul economic și social. ANIS are în vedere dezvoltarea în continuare a asociației la nivel național, iar direcția pe care o va imprima noul Director Executiv este deosebit de importantă. În același timp, îi mulțumim Gabrielei Mechea pentru un mandat de patru ani într-o perioadă foarte importantă pentru consolidarea ANIS, a spus Mihai Matei, președintele Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii din România.

”Este o onoare pentru mine să preiau funcția de Director Executiv al ANIS și mulțumesc Board-ului asociației pentru încredere. Industria de IT&C este deja un contributor important în economia națională (cu circa 7% din PIB), oferă un număr în creștere de locuri de muncă înalt calificate în România, contribuie la digitalizarea și transformarea accelerată a companiilor din toate celelalte industrii, este un motor al inovației în toate sectoarele economice, având astfel un rol esențial în modernizarea și dezvoltarea economică și socială a României. ANIS, ca organizație patronală a industriei, reflectă diversitatea și dinamismul acesteia, reprezentând companii membre din toate segmentele, de la start-up-uri, la IMM-uri, până la companii foarte mari. Vom continua să fim un partener de dialog al autorităților pe toate subiectele cu impact semnificativ în industria de IT&C, pentru o Românie competitivă tehnologic și economic și pentru promovarea educației cu focus pe noile tehnologii”, spune Corina Vasile.