Electrica urmăreşte să investească în centrale de generare a energiei pe gaz, cu pornire rapidă, pentru a-şi echilibra producţia de electricitate din surse regenerabile, a declarat Corina Popescu, CEO al Electrica, într-o conferinţă online.
„Nu pot vorbi despre proiecte concrete, fiind companie listată, ci doar despre strategia noastră. Ne uităm inclusiv la unele centrale de producere a energiei pe gaze, pentru a ne echilibra producţia de energie din surse regenerabile, poate cu pornire rapidă”, a arătat ea.
Potrivit acesteia, este nevoie de soluţii pentru a echilibra producţia de regenerabile, iar, pentru România, aceste soluţii vor fi gazul.
„Pentru liberalizarea cu succes a pieţei, este nevoie de o piaţă angro dezvoltată şi de interconectarea între ţări. Inclusiv pe piaţa gazelor”, a susţinut Popescu.
Ea a arătat că, de acum încolo, pieţele de electricitate şi gaze vor fi interconectate, iar ceea ce se va întâmpla pe una o va afecta şi pe cealaltă.
„Trebuie să ne uităm la sistem ca la un întreg, pentru a putea investi inteligent, de a dezvolta infrastructura. Sunt ca mici piese de puzzle. Pentru a obţine securitatea în aprovizionare şi preţuri sustenabile pentru consumatori, cred că, dacă vom alinia aceste strategii, vom reuşi să ne îndeplinim obligaţiile în faţa UE şi să protejăm consumatorii şi să le oferim servicii optime”, a mai spus şefa Electrica. AGERPRES