Controalele la societățile de asigurare cu privire la RCA vor fi finalizate până la sfârșitul anului

constantinescu_cornelControalele desfășurate la societățile de asigurare pentru verificarea cauzelor care au determinat scumpirea polițelor RCA vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, a anunțat prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, care a participat la întâlnirea cu reprezentanții transportatorilor și membrii ai Executivului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a solicitat ASF să prezinte un raport după finalizarea controalelor desfășurate la societățile de asigurări și să continue, într-un ritm mai accelerat, discuțiile cu reprezentanții transportatorilor. “Cerem ASF să propună măsuri legislative după încheierea controlului și să-și continue activitatea, lucrând în beneficiul consumatorului”, a menționat Vasile Dîncu.

Astfel, înaintea întâlnirii programate pe data de 25 ianuarie 2016, la care vor participa și reprezentanții Parlamentului, având în vedere că ASF este sub autoritatea forului legislativ, va avea loc o discuție intermediară, săptămâna viitoare, între reprezentanții ASF, ai asiguratorilor și cei ai transportatorilor. Discuțiile vor viza găsirea unor soluții la problemele semnalate de reprezentanții asociațiilor transportatorilor, respectiv încheierea de polițe de asigurare RCA pe orice perioadă de timp, nu obligatoriu pe 6 sau 12 luni, potrivit legislației actuale, posibilitatea suspendării plății RCA în cazul în care autovehiculul este imobilizat, achitarea poliței RCA în mod individual, pe Codul Numeric Personal al conducătorului auto, precum și plata mai rapidă a despăgubirilor.

De asemenea, vicepremierul Dîncu le-a transmis transportatorilor că, până la sfârșitul anului, Guvernul are în procedură de avizare un act normativ privind plata arieratelor, inclusiv pe cele din domeniul transporturilor. AGERPRES