Pe 13 noiembrie 2019, EY România și BusinessMark vă invită la evenimentul „Contribuții la Fondul pentru Mediu – Noutăți 2019 – 2020”, ce va avea loc la Hotel InterContinental din București.
Conferința vine în contextul în care, în ultimele luni, au fost implementate o serie de modificări ale legislației Fondului pentru Mediu și ale reglementărilor contabile privind raportarea de date nefinanciare.
Acest eveniment le oferă participanților o abordare structurată a ultimelor modificări și impactul acestora asupra activității societăților lor, precum și posibilitatea aprofundării conceptului de sustenabilitate și implementării acestuia.
„În ultimele luni, au fost implementate mai multe modificări a legislației Fondului pentru Mediu, iar altele sunt in stadiu de proiect. Printre cele mai importante, menționăm schimbarea modalității de depunere a declarațiilor la Fondul pentru Mediu, creșterea valorii contribuțiilor, introducerea unor contribuții noi, o procedură nouă de înregistrare a producătorilor de echipamente electrice și electronice. Unele din aceste modificări intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2020. Despre toate acestea si multe altele vom discuta în detaliu in cadrul conferinței “Contribuții la Fondul pentru Mediu – noutăți 2019-2020”, organizată de EY Romînia, cu sprijinul BusinessMark, pe 13 noiembrie, în Bucuresti”, potrivit lui Mihai Petre, Director, Comerț Internațional, EY România.
Alături de participanți vor fi:
- MIHAI PETRE, Director, Comerț Internațional, EY România;
- CRISTIAN LAZĂR, Managing Director, GreenPoint Management;
- DANIELA NEAGOE, Senior Manager, Comerț Internațional, EY România;
- ANCA MANEA, Senior Consultant Comerț Internațional, EY România;
- RALUCA BUTURCA, Manager, Schimbări Climatice și Sustenabilitate, EY România;
- VIOREL IONESCU, Senior Consultant, Schimbări Climatice și Sustenabilitate, EY România;
Ei vor aborda o serie de teme de mare interes pentru operatorii economici ce au obligații la Fondul pentru Mediu (producători, distribuitori, retaileri, importatori, operatori economici care efectuează achiziții intra-comunitare).
- Modificări aduse legislației privind taxele de mediu. Studii de caz;
- Cine este responsabil pentru contribuția nou introdusă de 2% pentru veniturile realizate din vânzarea oricărui deșeu;
- Cine are obligația declarării la AFM în cazul produselor marcă proprie;
- Persoana responsabilă la AFM în cazul societăților stabilite în afara României;
- Declararea on-line către Administrația Fondului pentru Mediu;
- Program informatic AFM – trasabilitate deșeuri;
- Obligațiile distribuitorilor/ producătorilor de EEE-uri și baterii/ acumulatori portabili. Studii de caz;
- Pentru ce produse se datorează Ecotaxa;
- Schimbările legislative privind raportarea nefinanciară și efectul lor asupra tuturor companiilor având peste 500 angajați;
- Ce este declarația nefinanciară și cui se adresează / Care sunt entitățile care trebuie să se conformeze obligației de raportare a declarației nefinanciare;
- Modalitatea de elaborare a declarației nefinanciare (includerea în raportul administratorilor sau întocmirea unui raport separat) în conformitate cu cel mai utilizat cadru de raportare la nivel global (Standardul GRI);
Informații despre agenda evenimentului găsiți aici.