Continental pregăteşte un val masiv de angajări în România

Continental-Anvelope-Timisoara1Compania Continental va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă în acest an în cele şase puncte de lucru din ţară: Iaşi, Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei.

Din cei 15.000 de angajaţi ai Continental în România, 8.000 lucrează în fabricile şi în centrul de inginerie din Timişoara, aproape 3.000 în fabrica şi centrul de inginerie din Sibiu, peste 2.000 în Carei şi alţi peste 2.000 în localităţile Iaşi, Nădab şi Braşov. În ultimii 15 ani, compania germană a investit peste un miliard de euro în România.

Am investit anul trecut peste 130 de milioane de euro în activităţile noastre din România. Această sumă a fost cheltuită pe tehnologie de vârf, pe clădiri noi şi software. Aproape 5.000 de ingineri dezvoltă produse şi software pentru mobilitatea viitorului. Echipa noastră de ingineri lucrează la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicaţii pentru maşini interconectate şi eficientizarea consumului de combustibil. Echipa AUTOSAR din România dezvoltă platforme software pentru clienţi importanţi din întreaga lume“, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

„O gamă largă de maşini este echipată cu anvelope produse în România şi cu produse ContiTech România, precum curele de transmisie, sisteme de ventilaţie, ţevi de aer condiţionat şi furtunuri pentru turbocompresoare. Calitatea este prioritatea noastră şi suntem mândri de premiile primite în ultimii doi ani de la Ford România şi Automobile Dacia“, a explicat Christian von Albrichsfeld.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România, unde compania deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în Bucureşti. Concernul a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri preliminară de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent peste 208.000 de angajaţi, în 55 de ţări.