Continental Automotive a aniversat 20 de ani de activitate în România

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a acordat companiei Continental Automotive România, Ordinul “Meritul industrial şi comercial în grad de Ofiţer”, în cadrul unei ceremonii organizate la Timişoara, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de activitate a concernului german aici, timp în care au fost create 20.000 de locuri de muncă, iar 7.000 de ingineri contribuie la dezvoltarea unor noi tehnologii în domeniul industriei auto din România.

“Interesul constant pentru dezvoltare v-a propulsat în rândul celor care dau tonul în industrie şi redefinesc viitorul mobilităţii. Acum, sunteţi unul dintre cei mai mari exportatori ai economiei româneşti. Aveţi peste 20.000 de angajaţi din ţara noastră, dintre care o treime sunt ingineri şi specialişti IT în centrele de cercetare şi dezvoltare. Sunteţi un partener constant în educaţia profesională pentru tinerele generaţii”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul evenimentului.

Direcţiile la care echipa Continental din România lucrează de două decenii sunt, între altele, identificarea de soluţii software inovatoare, securitatea cibernetică, conectivitatea, conducerea autonomă, digitalizarea, soluţii inteligente pentru o mobilitate curată.

“Continental şi-a început activitatea acum 20 de ani în Timişoara şi în România. Sunt mândru de cei 20.000 de specialişti Continental din ţară, care contribuie din plin la dezvoltarea tehnologiilor din industria auto de mâine. Munca lor, a tuturor, ingineri, specialişti IT, angajaţii departamentelor centrale, personalul de producţie şi echipele de conducere, pune zilnic în mişcare viitorul. Împreună creăm produse inovatoare şi sigure pentru conducerea autonomă, precum şi soluţii inteligente pentru conectivitate, iar proiectele care se desfăşoară în direcţia smart city reprezintă o prioritate pentru echipele româneşti”, a punctat directorul Continental Romania, dr. Christian von Albrichsfeld.

Reprezentanţii Continental România au subliniat faptul că de câţiva ani, industria auto trece printr-o perioadă de schimbări abrupte, iar viitorul acestui sector îl reprezintă mobilitatea curată, concretizată prin tehnologii care fac din lume un loc mai bun.

“Fabrica de anvelope este una dintre cele mai importante companii din zona de vest a României. Din anul 2000, când am produs prima noastră anvelopă în Timişoara, afacerea noastră a crescut şi am devenit o familie de peste 2.500 de persoane. În plus, activitatea noastră susţine un spectru larg de afaceri secundare, care contribuie la dezvoltarea întregii regiuni şi comunităţi. Un alt lucru de care suntem foarte mândri este faptul că de 20 de ani de când suntem la Timişoara am devenit una dintre cele mai implicate companii din comunitatea locală, sprijinind educaţia, sănătatea şi cultura”, a menţionat directorul Continental Anvelope Timişoara, Carlos Bernabe.

Compania Continental a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 44,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 232.000 de angajaţi în 59 de ţări şi pieţe. În perioada 1999-2019, Continental a investit circa 1,8 miliarde euro în activităţile din România, toate cele cinci arii de activitate Continental fiind reprezentate în România.

Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. AGERPRES