Continental a finalizat o investiţie de 10,5 milioane euro la fabrica de anvelope de la Timişoara

Continental-Anvelope-Timisoara1Continental Anvelope a finalizat o investiţie de 10,5 milioane de euro la fabrica din Timişoara, pentru un sistem de reducere a mirosurilor emanate în procesul de producţie. “Rezultatele măsuratorilor preliminare arată o reducere de până la 80% a percepției mirosului specific producției de anvelope”, arată Continental, într-un comunicat.

Măsurătorile au fost efectuate între 1 şi 4 decembrie de către laboratorul Braunschweiger Umwelt-Biotechnologie din Germania. “Lucrările de instalare a echipamentelor s-au încheiat în octombrie, iar etapa curentă este de recepţionare, reglaj şi calibrare a sistemelor”, a declarat directorul general al Continental Anvelope Timişoara, Sorin Samonid.

În lunile următoare se va continua procesul de calibrare a parametrilor de funcţionare a echipamentelor, urmând ca pe termen lung eficienţa echipamentelor să fie verificată prin măsurători periodice, potrivit sursei citate. Soluţia tehnică a sistemului, “Oxidare Termică Regenerativă”, are ca principiu de funcţionare distrugerea compuşilor organici volatili apăruţi în procesul de producţie prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

Continental Anvelope Timişoara, prima şi cea mai mare investiţie a Continental în România, a fost înfiinţată în 1998 ca proiect greenfield, iar în 2000 a început producţia de serie. Grupul german a investit peste 370 milioane de euro la Timişoara, de unde a livrat până în prezent peste 165 de milioane de anvelope.

Continental este prezent pe piaţa din România cu toate cele cinci divizii ale grupului şi deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare, la Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener într-un joint-venture la Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est la Săcălaz, judeţul Timiş.